Bretagne beleef je tijdens mooie uitstapjes. Met wandelingen, lekker eten, gemijmer en ontdekkingen. Laat je door de wind en de getijden meevoeren langs de vele paadjes en stranden.

Strandwandelingen, kasteelbezoeken en wijnproeverijen scoren traditioneel hoog op het lijstje van Frankrijkfans. In Bretagne krijgen deze typische vakantieactiviteiten een bijzondere twist. Een strandwandeling leidt steil omhoog naar de hoogste vuurtorens ter wereld, een kasteelbezoek mondt uit in een escape game en zelfs de Gentse Feesten hebben hun Bretoense variant.

Bretagne is een schiereiland met een eigen karakter, waar de kustlijn nog lang en ongerept is. Natuurliefhebbers kijken hun ogen uit op de roze kliffen, strandgangers genieten van het smaragdgroene zeewater en romantici nemen de afslag naar een kasteeltje. Maak je klaar voor een opwindende roadtrip, waar de zee nooit veraf is.

Op minder dan vijf uur van Parijs ligt Carnac, een kustplaatsje met een uitzonderlijk lange geschiedenis. De duizenden menhirs zijn er het levende - of eerder stenen - bewijs van. Hier duik je eerst in de prehistorie en nadien in het zilte, helende zeewater.

Met zijn 1800 km lange kustlijn die bestaat uit baaien met brede stranden en ruige rotsen, weet Bretagne te bekoren. Schilderachtige haventjes vol kleurrijke vissersbootjes langs de kust en een groen heuvelachtig binnenland. Wie deze Franse regio te voet, met de fiets of per kajak wil ontdekken, kan zich door deze 10 routes laten inspireren.