Boten moeten afstand houden van walvissen in Californië

© Reuters

Aan de Noord-Californische kust stoeien zoveel walvissen, dat de overheid zich verplicht acht een waarschuwing voor zeilers uit te vaardigen.

“We manen de exploitanten van kleine en grote zeilboten aan tot voorzichtigheid tegenover de bedreigde walvissen en een zekere afstand te bewaren”, zei de toezichthoudster van het overeenkomstige natuurgebied, Maria Brown, in het vakblad Marin Independent Journal.

Begin juli werden in het beschermd gebied bij San Francisco binnen het uur 115 van de bedreigde dieren geteld, zei Brown. Volgens een scheepskapitein in het gebied waren er ook bultruggen en blauwe vinvissen bij.

Er zijn meer walvissen in het kustgebied dan ooit tevoren. “De walvissen zijn overal”, zei kapitein Roger Thomas in het blad. “Ze komen heel dichtbij.”

De Amerikaanse federale regering heeft grote schepen aangespoord hun snelheid bij het naderen van San Francisco tot 10 knopen (19 km/u) te verminderen om de walvissen te ontzien. Kleinere boten moeten een afstand van minstens 100 meter houden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content