Boston

Boston is heel anders dan de meeste Amerikaanse steden. Je hoeft alleen maar naar de plattegrond te kijken om het verschil te zien. Boston bestaat uit smalle, kronkelige straatjes die vroeger gebruikt voor de koeien. Hier vind je dan ook geen kaarsrechte straten en blokken.

Boston is heel anders dan de meeste Amerikaanse steden. Je hoeft alleen maar naar de plattegrond te kijken om het verschil te zien. Boston bestaat uit smalle, kronkelige straatjes die vroeger gebruikt voor de koeien. Hier vind je dan ook geen kaarsrechte straten en blokken.Wat moet je zien?
De mooiste wijken
GeschiedenisBoston, stijlvolle citybreak bestemming

In Boston, hoofstad van Massachusetts en de stad van Cheers en Ally McBeal, hebben veel belangrijke historische gebeurtenissen plaats gevonden. Denk maar aan de Boston Massacre en de beroemde tocht van boodschapper Paul Revere tijdens de Amerikaanse Revolutie.

Tegenwoordig levert Boston met zijn vele prestigieuze universiteiten – in het bijzonder Harvard University en Massachusetts Institute of Technology – een belangrijke bijdrage aan de wetenschap, economie en technologie. De studenten uit alle delen van de wereld zorgen er bovendien voor dat er altijd een levendige sfeer hangt en dat er op het culturele vlak altijd iets te beleven valt.

Heerlijke stad

Boston is een heerlijke stad. De metropool aan de Charles River verenigt het beste van twee werelden: de gezellige wirwar van oude Europese steden, met geplaveide straatjes vol boekwinkels en kunstgalerieën en de kille pracht van blauwgroen schemerende wolkenkrabbers zoals de John Hancock Tower waarin zich de negentiende-eeuwse Trinity Church spiegelt.

Lommerrijke lanen omgeven de Public Garden, het oudste park van de Verenigde Staten, waar je in de zomer in sierlijke zwanenbootjes op de vijver kunt ronddobberen. Aangrenzend is er de Boston Common met de Freedom Trail, een rode markering die naar alle historische mijlpalen leidt. Want met de Boston Tea Party begon in 1773 de opstand tegen het Engelse koloniale moederland. Zelfbewuste Bostonians laten dan ook graag horen dat hier de wieg van de Verenigde Staten stond.

Heldenverering

De wieg van John Fitzgerald Kennedy stond dan weer in de buitenwijk Brookline, in een bescheiden groengeverfd houten huis in Beals Street waar je foto’s kan bekijken van het snel groeiende gezin van Joseph Kennedy, ambitieus bankier en Rose, de lievelingsdochter van John ‘Honey Fitz’ Fitzgerald, een flamboyante rokkenjager die vijf keer burgemeester van Boston werd, evenals senator en democratisch congreslid van Massachusetts. Honey Fitz, de succesvolste Iers-Amerikaanse politicus van zijn tijd, was John Fitzgeralds lievelingsgrootouder en zijn lichtend voorbeeld.

Voor de officiële geschiedenis is er de John F. Kennedy Library and Museum, een schitterende, door stadsarchitect I.M. Pei ontworpen constructie in glas en sneeuwwitte steen, die als een slagschip in het havendecor van Dorchester Bay staat. Het JFK Museum is een ontroerende plek, in de eerste plaats door de zintuiglijke presentatie, alsof je er zelf bij bent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content