Bokrijk presenteert oude ambachten op een nieuwe manier

© Bart Bosmans, Wikicommons

Het openluchtmuseum Bokrijk gaat een nieuw en ambitieus project lanceren waarbij oude ambachten als bierbrouwen, smeden, leder bewerken en pottenbakken “op een innovatieve manier” zullen herleven.

Op een persconferentie is gezegd dat deze ambachten en technieken om in het dagelijkse levensonderhoud te voorzien, vanaf 2016 opnieuw tot leven zullen worden gebracht rond het dorpsplein in het Domein Bokrijk.

Met het nieuwe project wil Domein Bokrijk het erfgoed, het vakmanschap en de expertise die het openluchtmuseum rijk is, “frisser dan ooit ontsluiten” op maat van de bezoeker.

Bokrijk brandmerkt

Onder de noemer “Bokrijk brandmerkt” zullen aloude ambachten en technieken uit het vroegere, dagelijkse leven in de kijker worden gezet. Dit zal gebeuren via een permanente en “belevingsvolle” opstelling in een selectie van de historische huizen, die in Bokrijk geconcentreerd staan rond het Kempense dorpsplein.

“Het verleden is geen afgesloten hoofdstuk, maar leeft door in de wereld van vandaag en morgen en geeft ons kennis en inzichten”, zegt Igor Philtjens, voorzitter van Domein Bokrijk en Limburgs gedeputeerde van Toerisme, Erfgoed en Cultuur. “Net die actuele blik op onze geschiedenis maakt een essentieel onderdeel uit van dit project.”

Voor het project wordt onder meer een samenwerking aangegaan met architect Bart Lens, die als adviseur en creatief klankbord zal meewerken om de bezoekers de link te laten leggen tussen verleden en heden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content