Bokrijk opent permanente tentoonstelling over de Sixties

Bokrijk heeft er een nieuwe attractie bij: een permanente tentoonstelling over de jaren zestig.

Het provinciale openluchtmuseum van Bokrijk heeft er een nieuwe attractie bij. In de Oude Stad wordt op 31 maart een permanente tentoonstelling geopend over de ‘gouden jaren zestig’.

Het concept is opgevat als een ministad, waarbij alle kamers een blik op het dagelijkse leven van die periode gunnen.

Na de gekende oude huisjes van Bokrijk, waarvan de jongste dateren van rond de Eerste Wereldoorlog, wil het openluchtmuseum nu een nieuw publiek lokken met de expo over de Sixties.

Jeugdjaren van de ouders

“Hiermee willen we een gevoel van herkenning oproepen bij een nieuwe generatie van Bokrijkbezoekers”, aldus Limburgs gedeputeerde voor Toerisme Jean-Paul Peuskens (sp.a). “Kinderen zullen hier de jeugdjaren van hun ouders of grootouders herbeleven, net zoals wij vroeger als jongeren de jeugdjaren van onze ouders in Bokrijk herbeleefden.”

Het nieuwe museumdeel is opgevat als een ministad. Het gewone dagelijkse leven staat centraal, net zoals ook in het landelijk gedeelte van het museum het geval is. De bezoeker wandelt langs de etalages van een supermarkt en speelgoedwinkel en stapt binnen in een elektrozaak, een kapsalon of een reisbureau.

Doorheen de tentoonstelling kom je allerlei thema’s tegen, zoals de intrede van koning auto, het bouwen van een eigen huis of een eigen tv, radio en telefoon in de huiskamer.

“Er zijn ook tal van multimediatoepassingen in de expo verwerkt, met de liedjes en tv-programma’s van toen”, vult Peuskens aan. Op 31 maart wordt de tentoonstelling geopend voor het grote publiek. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content