Boerderijvakanties in Zuid-Tirol

Ontstressen in de natuur.

Voor al wie even aan de drukte van het alledaagse leven wil ontstnappen, en snakt naar wat rust en frisse berglucht, is een boerderijvakantie in Zuid-Tirol de ultieme plek om te vertoeven.
Dat Zuid-Tirol een aangewezen vakantiebestemming is om even uit onze drukke wereld te ontsnappen is al langer bekend. Fietsen, paardrijden, wandelen, skiën in de winter, het kan er allemaal in een adembenemend decor, en dankzij Roter Hahn kan je er nu ook op een originele manier verblijven. Waarom vakantie op een boerderij in Zuid-Tirol? Op de website vind je volgend antwoord terug: ‘omdat de eenvoud, ongecompliceerdheid, gastvrijheid en gezelligheid balsem voor de ziel zijn’. Do we need to say more?

De boerderijen die door Roter Hahn worden voorgesteld kan je niet over één kam scheren. Je kan kiezen uit een erg ruim aanbod waaronder wellness-boerderijen, ruiterboerderijen, historische boerderijen, biologische boerderijen,… voor elk wat wils.

Met de boerderijvakanties wil Roter Hahn niet enkel een originele manier van verblijven promoten. Een ander belangrijk doel van deze vakanties is de boeren van Zuid-Tirol een extra bron van inkomsten bieden. Landbouw in Zuid-Tirol is erg kleinschalig van opzet. Hierdoor kunnen de boeren steeds moeilijker uitsluitend van het boerenbedrijf leven. Door de dalende landbouwprijzen zijn steeds meer boeren aangewezen op aanvullende inkomsten uit nevenactiviteiten. Zoals het verblijf van gasten op hun boerderij en de verkoop van huisgemaakte producten.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content