Blog tussen Antwerpen en Tel Aviv

© Sien Josephine 2013

De blog Marilyn & Josephine vertelt het verhaal van twee vriendinnen: de een woont in Antwerpen, de ander in Tel Aviv.

Een jaar geleden begonnen de twee vriendinnen Marilyn en Josephine een blog. Marilyn woont in Tel Aviv, Josephine in Antwerpen. Via de blog Marilyn & Josephine vertellen ze over hun ervaringen in deze twee totaal verschillende steden. Met hun verhalen willen ze eerst en vooral tonen dat Israël veel meer te bieden heeft dan politieke en religieuze conflicten.

Josephine wordt geboren in Lier en verhuist op haar 18e naar Antwerpen om daar rechten te studeren. Maar al snel ontdekt ze dat de juridische wereld niet bij haar past. Ze gooit het roer om en werkt nu voor een casting bureau. Ze houdt van schrijven, koken, fotograferen en Brian Ferry.

Ook Marilyn wordt geboren in België, in Antwerpen om precies te zijn. Na haar filosofiestudie vertrekt ze naar het zonnige Tel Aviv waar ze concerten en evenementen organiseert. Daar komt ze in contact met Leonard Cohen met wie ze een tijd de wereld rondtoert. Behalve van schrijven houdt ze van piano spelen en maakt ze collages en breiwerken voor de Life on Mars collectie.

Sprekende beeldenIn hun blogverhalen wisselen ze persoonlijke ervaringen af met tips voor restaurantjes, winkeltjes en cafés in de steden waar ze wonen, ze vertellen wat er allemaal te zien en doen is en laten de schoonheid van Antwerpen en Tel Aviv zien met sprekende en goed gekozen foto’s.

Overigens komen niet alleen toeristische onderwerpen aan bod. Marilyn vertelt bijvoorbeeld over de getalenteerde Israëlische muzikant Idan Raichel, beschrijft de viering van het Joodse Chanoeka feest en ze probeert de vraag te beantwoorden waarom Israël zoveel immigranten trekt. Josephine, op vakantie in Israël, verdiept zich in de geschiedenis van de oude havenstad Jaffa en de Jaffa sinaasappels en in de betekenis van Oost-Jeruzalem voor het Jodendom, Christendom en Islam.

Vanuit Antwerpen beschrijft Josephine dan weer een bezoek dat ze bracht aan F.A.C.T.S., het grootste science fiction festival in de Benelux, ze vertelt over haar bewondering voor de jonge kunstenaar Frederik Schnieders en ze geeft een beschrijving van de architectuur in Antwerpen. In de driedelige serie Antwerpse Treasure Map geeft Josephine een soort persoonlijke reisgids voor Antwerpen waarin ze haar favoriete eetadresjes, winkeltjes en bars met de lezers deelt. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content