Bloemencarnaval in Hongarije

© Tourinform Debrecen

Wie aan Hongarije denkt, denkt meteen aan Boedapest met zijn mooie blauwe Donau, prachtige gebouwen en pittoreske straatjes. Toch is Hongarije veel meer dan Boedapest alleen. In de stad Debrecen kan u naar het bloemencarnaval gaan, plezier voor jong en oud!

Debrecen wordt wel vaker ‘de hoofdstad van de Puzsta’ genoemd, beter bekend als de paardenshows. Van 15 tot en met 20 augustus vindt hier ook het beroemde bloemencarnaval plaats. Het hoogtepunt van dit festival is ongetwijfeld de stadstocht op 20 augustus 2011. Op deze nationale feestdag eren de Hongaren de heilige Stephan I, de eerste koning van het land.

De traditionele omgang start om acht uur ’s morgens aan het Petöfiplein en baant zich een vijf kilometer lange weg door de stad. Kosten noch moeite worden gespaard, want jaarlijks worden meer dan drie miljoen bloemen voorzien om alle wagens aan te kleden. Een voorstelling van de Hongaarse kroon rijdt traditioneel voorop, waarna scènes uit het marktleven en de geschiedenis van het land te bewonderen zijn.

Je vervelen is er haast onmogelijk! Naast de feeërieke bloemenstoet zorgen bands, dansers, orkesten, vlaggenwaaiers en andere artiesten voor de nodige sfeer. Op het einde van de omgang kiest een jury de vindingrijkste groepen en de mooiste composities. ’s Avonds kan u op het Kossuthplein genieten van een prachtig vuurwerk en een openluchtbal, waarmee het bloemencarnaval zijn laatste uren ingaat.

Overnachtingsmogelijkheden zijn er in Debrecen bij de vleet, van een viersterrenhotel tot een camping. Omdat deze stad over een internationale luchthaven beschikt, is de bestemming zeer gemakkelijk te bereiken. Als u dan toch in de buurt bent, vergeet dan zeker niet het Hortobagy Nationaal Park te bezoeken. Dit stukje Unesco werelderfgoed is het grootste nationaal park van Hongarije en absoluut de moeite waard.

Meer informatie? Discover Debrecen

Bron: reisenews-online.de/ Marion Coen

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content