Binnenkort sterrenmaaltijden in het vliegtuig

Vanaf 23 oktober biedt Jetairfly voor de VIP-Selection-reizigers sterrenmaaltijden aan op haar vliegtuigen. Daarvoor werkt de luchtvaartmaatschappij samen met ‘Les Jeunes Restaurateurs d’Europe’.

‘Les Jeunes Restaurateurs d’Europe’ zijn een groep ambitieuze koks die tot de top van de Europese gastronomie behoren. In ons land telt de vereniging 29 leden. Jetairfly heeft nu een akkoord gesloten met deze gastronomische vereniging waarbij elk seizoen een Belgisch lid, met Michelin-ster, zal zorgen voor de maaltijden aan boord.

De kok die de spits zal afbijten op 23 oktober is Kristof Coppens. Hij heeft een eigen restaurant in Haaltert dat in 2005 een eerste Michelin-ster kreeg. Elke VIP Selection-maaltijd zal bestaan uit een glas champagne met nootjes, een koud voorgerecht, een koud of warm hoofdgerecht, een dessert en koffie/thee en Belgisch chocolade. Ook de gepaste dranken worden voorzien.

Nadat een aantal Belgische festivals al een topkok op de wei gehad hebben, stapt nu dus ook Jetairfly mee in het gastronomische wereldje. Toch is het niet altijd makkelijk om een sterrenmaaltijd te vertalen naar vliegtuigeten. “Ik kies voor eenvoud. Dat betekent geen overvloed van smaken samenbrengen, maar selectief zijn: drie smaken kiezen die een perfecte combinatie vormen”, aldus Coppens.

Informatie
Jetairfly

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content