Binnenkort rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Tokio

© iStockphoto

De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA) lanceert in de loop van de herfst een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en de Japanse hoofdstad Tokio.

Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. Brussels Airport vult daarmee een van de grote blinde vlekken op zijn netwerk in.

“Het is geen geheim dat een rechtstreekse verbinding met de Japanse hoofdstad Tokio een duidelijke target is”, had Arnaud Feist, de CEO van de luchthaven, in september vorig jaar nog verklaard bij de aankomst van de eerste Emirates-vlucht uit Dubai.

“We zijn trots dat we vanaf deze herfst de enige vlucht tussen Japan en Brussel kunnen lanceren”, wordt ANA-topman Osamu Shinobe geciteerd in een persbericht op de website van ANA. “We hopen een rol te spelen in het versterken van de banden tussen Japan en België en nieuwe banden te kunnen smeden in de toekomst.”

Voor de Japanse maatschappij wordt Brussel de zesde Europese bestemming. De vluchten zullen vertrekken van op Narita Airport in Tokio. De exacte lanceringsdatum, het vluchtschema en het vliegtuigtype dat de verbinding zal verzekeren, zullen later bekendgemaakt worden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content