Binnenkort overnachten in het kasteel van Versailles?

© iStockphoto

Het kasteel van Versailles, in de 17de en 18de eeuw de residentie van een rist Franse koningen, wil drie gebouwen die uitgeven op de Orangerie omvormen tot hotelkamers.

Het kasteel is een trekpleister voor de toeristen, dus dat kan niet fout gaan. De gebouwen, goed voor een oppervlakte van 2.800 m2, zijn sinds 2008 ongebruikt. Vooraleer toeristen er voor overnachtingen neerstrijken, moeten voor vier tot zeven miljoen euro kosten gemaakt worden voor het renoveren van daken en muren.

Het project kadert in het beleid van het omvormen van historisch erfgoed tot economisch rendabele investeringen, luidt het. Reeds in 2010 was sprake van een “charmehotel” met 23 kamers in Versailles. Er werd toen een concessie van 30 jaar verleend aan privé-bedrijf Ivy International, dat uiteindelijk aan het project verzaakte.

Volgens de krant Journal du Dimanche is nu de groep AccorHotels een van de gegadigden. Versailles ligt even ten zuidwesten van Parijs en is dus een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Lichtstad. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content