Binnenkort betaal je 500 dollar om zeldzame komodovaranen te zien in Indonesië

Een komodovaraan op het Rinca-eiland in Indonesië. © BELGAIMAGE

Een Indonesische gouverneur is van plan om toeristen 500 dollar (circa 440 euro) per persoon te vragen om het Nationaal park Komodo binnen te mogen, zo meldden lokale media. In dat park leeft de komodovaraan.

Victor Laiskodat, de gouverneur van Oost-Nusa Tenggara waarvan het park deel uitmaakt, zei dat de hoge toegangsprijs bedoeld is om de prestige van het conservaat te verhogen. Dat schrijft de plaatselijke krant Kompas. Momenteel bedraagt de toegangsprijs 10 dollar.

Zeldzame plek

‘Dit is een zeldzame plaats, enkel voor mensen met geld’, zei de gouverneur. ‘Zij die niet genoeg geld hebben, moeten niet komen want deze plek is voor uitzonderlijke mensen.’ Laiskodat zei dat een toeristenboot die de UNESCO-werelderfgoedsite binnenvaart, in de toekomst 50.000 dollar moet betalen.

Veiligheidsredenen

De regering liet eerder al weten de toegang te willen beperken tot slechts 5.000 bezoekers per maand, om de veiligheid te verhogen na een brand in augustus die vermoedelijk is veroorzaakt door een sigaret die een toerist had weggegooid. Ook zou er een online registratie komen. Het park ontvangt nu maandelijks meer dan 10.000 bezoekers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content