Binnenkijken bij het ultraluxe cruiseschip Quantum of the Seas

Op 2 november maakt de Quatum of the Seas zijn maiden voyage van Southampton in het Verenigd Koninkrijk naar Bayonne in New Jersey in de VS, maar foto’s van het schip zijn nu al beschikbaar.

Eerst iets over de omgang: verspreid over zestien dekken biedt de Quantum of the Seas plaats aan 4180 passagiers. Het personeel houdt op tablets de voorkeuren van alle passagiers bij zodat zij tekens op hun wenken bediend kunnen worden.

De reizigers hebben de keuze uit 18 restaurants zoals een Ierse pub, een Italiaans restaurant van Jamie Oliver, Japas of traditioneel Amerikaans en ze bepalen iedere avond zelf waar ze gaan eten. Voor cocktails en andere drankjes kunnen ze terecht in een high-tech bar waar ze via tablets hun bestelling doorgeven. Robots mixen en serveren de drankjes vervolgens.

De gasten hoeven zich aan boord geen seconde te vervelen. Zo kunnen ze gaan skydiven, rolschaatsen, klimmen op een klimmuur, een tocht in een glazen capsule boven de oceaan maken, via internet computerspelletjes met gamers uit de hele wereld spelen, musicals en andere shows bijwonen, een rit in een botsauto maken, surfen, zwemmen…… Keuze te over.

Bijzonder is ook de Two 70°, een entertainmentzaal met uitzicht over de oceaan dat in een handomdraai verandert in een groot aquarium of een groot regenwoud.

De kamers van de passagiers zijn enorm ruim, de familiekamers beschikken over meerdere slaapkamers en alle hutten hebben via ‘virtual balconies’ uitzicht over de oceaan.

Voor wie aan boord verbonden wil blijven met het vasteland: internet is op het schip net zo snel als aan wal. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content