Bijzondere verhalen in Alden Biesen

Het Internationaal Vertelfestival strijkt weer neer in Alden Biesen. Van 14 tot 22 maart brengen professionele vertellers uit verschillende landen tal van verhalen voor jong en oud in maar liefst 8 talen.

Het Internationaal Vertelfestival strijkt weer neer in Alden Biesen. Van 14 tot 22 maart brengen professionele vertellers uit verschillende landen tal van verhalen voor jong en oud in maar liefst 8 talen.

Het vertelfestival is toe aan zijn 16e editie en is ondertussen uitgegroeid tot het grootste van Europa. Gedurende 10 dagen vinden er meer dan 200 voorstellingen plaats die duizenden bezoekers aantrekken.

Verhalen in meerdere talen

Griezelverhalen, fabels, volksverhalen, grappige verhalen, vertellingen van grote schrijvers,… Werkelijk iedereen kan op het Internationaal Vertelfestival terecht voor een verhaal.

De landcommanderij Alden Biesen is het decors voor dit 10-daags festival. Overal op dit historische domein staan de vertellers voor u klaar, zelfs in het kasteel. En waar komt een verhaal beter tot zijn recht dan in een historisch kasteel.

Ook dit jaar staan de ‘native speakers’ centraal. Er zijn vertellers uit Vlaanderen, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Portugal, Canada en Ivoorkust. Kleuter-, lager onderwijs, middelbaar- en zelfs volwassenonderwijs, er zijn vertellingen op elk niveau.

Om van te smullen

Hoogtepunt van het vertelfestival is ongetwijfeld het vertelweekend. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart kunt u vanaf 20.00u terecht voor unieke verhalen.

Vrijdag gooien we een hoop ingrediënten en een ton woorden in de mixer, en kan het publiek genieten van culinaire vertellingen in het Frans en het Nederlands. Nadien serveren we zelfs een hapje. Alle zintuigen worden geprikkeld.

Zaterdag maken we dan plaats voor de verhalen in vier talen. Vertellingen met o.a. De vertelf (VL), Noredine Mezouar(FR), Ragnhild A. Mörch (DE), Jan Blake (EN) en Dale Jarvis (CAN). Vergeet zeker niet uw plaatsen op voorhand te reserveren want vol is vol.

Landcommanderij Alden Biesen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content