Bijzondere accommodatie

Boomhut in Ecotagnes © Atout France/Jean François Tripelon-Jarry

Een wintersportvakantie wordt nog leuker wanneer je de nachten doorbrengt in een iglo, kota, yurt of andere buitengewone plaats.

Helemaal passend bij een winters landschap kan je Avioraz overnachten in een heuse iglo. De iglo is maar liefst 200 vierkante meter groot, telt drie kamers, een bar en een ijsgrot en is sfeervol verlicht en gedecoreerd met ijssculpturen. Luxueuze ‘Hot Igloos’ met houtkachel en panoramisch dak vind je in La Plagne en in het nieuwe Pashinma Hotel in Val Thorens kan je terecht voor een panoramische iglo. Helemaal terug naar de basis ga je in Saint Francois Longchamp waar zelfs stromend water in de iglo’s ontbreekt.

Een andere manier om je in het hoge noorden te wanen is in een Finse kota die vlakbij het skigebied Serre-Chevalier liggen. Dat is een rond, houten huisje dat verwarmd wordt door een houtkachel. De weg naar de kota’s wordt niet sneeuwvrij gehouden waardoor je je sneeuwschoenen onder moet binden om er te komen. Bij Alpe du Grand Serre kan je dan weer overnachten in een Mongoolse yurt met zicht op de bergmassieven van Dévoluy en Vercors.

Pic du Midi
Pic du Midi© France Montagnes

Helemaal los van de aarde kom je tijdens een nacht in de sterrenwacht van de Pic du Midi hoog in de Pyreneeën. Sta vroeg op om de zonsopgang te zien en ski daarna off-piste terug naar het dal.

Ook in de Vogezen kan je op grotere hoogte slapen: tussen La Bresse en Gérardmer liggen de boomhutten van de Nids des Vosges. Ze zijn er voor maximaal twee, vier, vijf, zes of acht personen. Ze liggen verscholen tussen de bomen, zijn gezellig met houten meubels ingericht en hebben een eigen terras.

Courchevel
Courchevel© France Montagnes/Jean François Tripelon-Jarry

Ook voor wintersporters die de voorkeur geven aan een ‘gewone’ slaapplaats is de keuze groot in de Franse wintersportplaatsen. Er bestaan hotels passend bij ieder budget, vakantiedorpen, appartementen, residenties, vakantiewoningen en hostels. Veel hotels en residenties bieden speciale voorzieningen voor kinderen zoals kinderstoelen, kinderbedjes, kindermenu’s en animatieprogramma’s maar ook de volwassenen worden met uitgebreide wellnessvoorzieningen, winkels en restaurants niet vergeten.

Meer informatie over Wintersport in Frankrijk: Officiële website voor toerisme in Frankrijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content