Bijzonder pretpark: oefen eens je survivalskills in 9 verschillende rampscenario’s

Gezellige boel! © Soon-Min Hong

Kies jij voor een familie-uitstap voor een avontuurlijke uitdaging of voor een leerrijke ervaring? In het Risk Theme Park zou je het perfect kunnen combineren, want je leert er hoe je uit levensbedreigende situaties kan ontsnappen. En daar komt vanzelfsprekend behoorlijk wat actie bij kijken.

Soon-Min Hong, een architectuurstudent aan de London’s Royal Collega of Art, merkte dat heel wat mensen niet weten wat ze moeten doen in een levensbedreigende situatie. Veel anders dan ‘wachten op de politie of brandweer die mij komt redden’, kreeg hij niet als tactiek bij de mensen die hij ondervraagd had. Daarom bedacht hij een themapark waarin de bezoekers (op een veilige manier) ondergedompeld worden in levensechte simulaties van levensbedreigende gebeurtenissen.

Ervaren brandweerlieden gidsen in zijn ontwerp telkens groepjes van twintig personen langs negen rampscenario’s. Het doel: “Mensen door ervaring leren hoe ze in dergelijke situaties moeten handelen om te overleven.”

Op papier

Het park bestaat momenteel slechts op papier, en of het er ooit komt, is nog niet geweten. Maar als je (hieronder) ziet wat er allemaal te beleven valt, zijn wij alvast enthousiast. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content