Bijzonder hotel: overnachten in een Zweedse boshut

Toeristen die op zoek zijn naar luxe en comfort moeten niet naar de Kolarbyn Ecolodge trekken. Maar wanneer je verlangt naar rust, natuur, gezelligheid en avontuur is er geen betere plek dan dit.

De Ecologde ligt op zo’n twee uur reizen ten noordwesten van Stockholm middenin de natuur aan het Skärsjön meer. De twaalf traditionele boshutten zijn bedekt met hout, gras en mos en ingericht met harde houten bedden bedekt met warme schapenachten, een houtkachel en kaarsen.

Elektriciteit en stromend water zijn er niet. Bezoekers moeten overal zelf voor zorgen: hout sprokkelen voor de kachel, water halen uit een bron, vuur maken, besjes zoeken, afval opruimen…. En eten koken doe je boven een open vuur.

Voor gemeenschappelijk gebruik is er een op het meer drijvende sauna, een grote hut met tafels en 45 zitplaatsen en een roeiboot.

Ondanks de geïsoleerde ligging is er genoeg te doen: wandelen, wild observeren, een cursus survivalen volgen, zwemmen, roeien of deelnemen aan een avondlijke eland- of beversafari.

De Ecolodge is ook in de winter geopend. De gasten kunnen er dan ijsvissen, een wandeling maken op sneeuwschoenen en lekker warm worden in de sauna. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content