Bijzonder hotel: Duurzaamheid ontmoet de Middeleeuwen

Waar Obidos in Portugal

Waarom Mercado Medieval van 10 juli tot 3 augustus: een traditioneel festival dat het ommuurde stadje Obidos en zijn kasteel doet terugkeren naar de middeleeuwen. Honderden inwoners en artiesten hullen zich in de kleren van minstrelen, bedelaars, pestlijders, edellieden, jonkvrouwen, ridders en monniken, ze beoefenen middeleeuwse ambachten, tonen dansen uit die tijd, geven een show met roofvogels en zwaaien met vlaggen. Het spectaculaire hoogtepunt : steekspelen met ridders te paard.

Hotel Rio do Prado, een ecologisch hotel op vier kilometer van het historische centrum van Obidos. Rio do Prado is meer dan een hotel, het is een hele levensstijl. Rio do Prado nodigt zijn gasten uit om op een duurzame manier te leven, zonder daarbij aan comfort in te hoeven boeten.

De ruime kamers zijn met milieuvriendelijke materialen ingericht en daardoor erg knus. Ze zijn voorzien van een open haard en hebben grote ramen die zo zijn geplaatst dat de gasten optimaal van de zonsondergang kunnen genieten.

De tuin is bijzonder en origineel: de eigenaren proberen er een heel ecosysteem mee na te bootsen. Daarom liggen er drie meertjes, rietpartijen, een moeras, een groot aantal planten en bomen en houten vlondertjes waarover de gasten kunnen wandelen. In deze prachtige tuin liggen ook twee zwembaden en een fijn zonneterras.

Speciaal is de Black Spa waar de gasten in een rustige, donkere ruimte volledig kunnen ontspannen.

Volledig in lijn met de filosofie van Rio do Prado is ook restaurant Maria Battata waar enkel gerechten volgens de seizoenen worden geserveerd en bereid met ingrediënten afkomstig van een organische boerderij in de buurt.

Uiteraard doet het hotel er alles aan om de ecologische voetstap zo klein mogelijk te maken. Onder meer door gerecycleerd eucalyptushout te gebruiken, planten op het dak te laten groeien en de muren te isoleren met stro.

Rio do Prado telt 15 suites. Voor twee personen inclusief ontbijt, gratis wifi en toiletartikelen betaalt u vanaf 185 euro. Rio do Prado, Rua das Poças, Arelho (Óbidos Lagoon), 2510-191 Óbidos, tel. (+351) 262 959 623 of (+351) 966 850 212

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content