Meer dan de helft van de reizen (12,15 miljoen) was voor vier nachten of meer. In minder dan de helft van de gevallen (8,35 miljoen) bleef het verblijf beperkt tot één à drie nachten. Een op de tien van deze korte reizen werd ondernomen om beroepsredenen.

Dichtbij

Voor korte reizen was België de belangrijkste bestemming (41 procent), gevolgd door Frankrijk (22 procent) en Nederland (14 procent). Bij langere reizen staat Frankrijk op de eerste plaats (26 procent), gevolgd door een gedeelde tweede plaats voor België en Spanje (14 procent). Slechts 16 procent reist buiten de Europese Unie.

De meeste lange reizen (3,3 miljoen) worden ondernomen in juli. De Belg kiest hiervoor ook het vaakst voor een verblijf op hotel (38 procent). Meer dan de helft (52 procent) kiest voor de wagen, motor of mobilhome, gevolgd door het vliegtuig (39 procent).

Meer dan de helft van de reizen (12,15 miljoen) was voor vier nachten of meer. In minder dan de helft van de gevallen (8,35 miljoen) bleef het verblijf beperkt tot één à drie nachten. Een op de tien van deze korte reizen werd ondernomen om beroepsredenen. Voor korte reizen was België de belangrijkste bestemming (41 procent), gevolgd door Frankrijk (22 procent) en Nederland (14 procent). Bij langere reizen staat Frankrijk op de eerste plaats (26 procent), gevolgd door een gedeelde tweede plaats voor België en Spanje (14 procent). Slechts 16 procent reist buiten de Europese Unie. De meeste lange reizen (3,3 miljoen) worden ondernomen in juli. De Belg kiest hiervoor ook het vaakst voor een verblijf op hotel (38 procent). Meer dan de helft (52 procent) kiest voor de wagen, motor of mobilhome, gevolgd door het vliegtuig (39 procent).