Uit een bevraging van digitale uitgeverij Primento bij 700 reizigers op Brussels Airport blijkt dat 89 procent van de vrouwen en 79 procent van de mannen lectuur bij zich heeft in de bagage. Gemiddeld neemt een vrouw 2,5 boeken of magazines mee op reis, terwijl dat voor een man gemiddeld 2 is.

Bovendien is 43 procent van de Belgische reizigers (50 procent van de mannen en 36 procent van de vrouwen) gewonnen voor digitale boeken, wat betekent dat ze ofwel reeds gebruiker zijn, ofwel het gebruik ervan sterk overwegen.

Wat betreft het genre verkiezen mannen thrillers, detectiveromans en informatieve literatuur (academisch, business, enz.) en als fysieke drager opteren ze voor tablets en/of laptops. Mannen lezen ook meer kranten dan vrouwen, die op hun beurt eerder magazines verkiezen. Vrouwen prefereren voornamelijk ontspannende lectuur, zoals liefdesverhalen of detectiveromans.

Verrassend genoeg blijken reisgidsen dit jaar laag te scoren: slechts 8,5 procent van de ondervraagde families geeft ze een plaats in hun bagage.

Belgen op zakenreis profileren zich met 60 procent als fervente digitale lezers. Dit valt onder andere te verklaren door het intrinsieke aspect van een business trip, waarbij het gebruik van een tablet of pc vaker vereist is. Daarnaast verkiest 29 procent van deze reizigers voor informatieve literatuur. (KVDA)

Uit een bevraging van digitale uitgeverij Primento bij 700 reizigers op Brussels Airport blijkt dat 89 procent van de vrouwen en 79 procent van de mannen lectuur bij zich heeft in de bagage. Gemiddeld neemt een vrouw 2,5 boeken of magazines mee op reis, terwijl dat voor een man gemiddeld 2 is. Bovendien is 43 procent van de Belgische reizigers (50 procent van de mannen en 36 procent van de vrouwen) gewonnen voor digitale boeken, wat betekent dat ze ofwel reeds gebruiker zijn, ofwel het gebruik ervan sterk overwegen. Wat betreft het genre verkiezen mannen thrillers, detectiveromans en informatieve literatuur (academisch, business, enz.) en als fysieke drager opteren ze voor tablets en/of laptops. Mannen lezen ook meer kranten dan vrouwen, die op hun beurt eerder magazines verkiezen. Vrouwen prefereren voornamelijk ontspannende lectuur, zoals liefdesverhalen of detectiveromans. Verrassend genoeg blijken reisgidsen dit jaar laag te scoren: slechts 8,5 procent van de ondervraagde families geeft ze een plaats in hun bagage. Belgen op zakenreis profileren zich met 60 procent als fervente digitale lezers. Dit valt onder andere te verklaren door het intrinsieke aspect van een business trip, waarbij het gebruik van een tablet of pc vaker vereist is. Daarnaast verkiest 29 procent van deze reizigers voor informatieve literatuur. (KVDA)