Het aantal thuisblijvers is ten opzichte van 2012 toegenomen met 8 procent. De andere helft, 49 pct, geeft aan dat ze wél met vakantie gaan. Dat is 10 pct minder dan vorig jaar. Opmerkelijk is dat het budget van de Belgen die wel met vakantie gaan, toeneemt: na een daling van 198 euro vorig jaar stijgt het vakantiebudget nu weer met 101 euro tot 2.508 euro. Het budget stijgt meer bij de Franstaligen (+ 9 pct) dan bij de Nederlandstaligen (+1 pct). Van alle Europeanen besparen de Belgen trouwens het minst op hun vakantiebudget.

De Belg heeft nog altijd een grote voorkeur voor Frankrijk als vakantiebestemming (34 pct), maar ook de Zuid-Europese landen in crisis worden vaker bezocht. Zo stijgt de keuze voor Spanje tot 14 pct (+7 pct), voor Italië tot 11 pct (+3 pct) en voor Griekenland tot 3 pct (+2 pct), en dit terwijl de keuze voor Turkije daalt met 4 pct. Slechts 9 pct van de Belgen kiest België als vakantiebestemming, een daling met 2 pct. De jaarlijkse Europese Vakantiebarometer peilde tussen 11 februari en 23 maart bij 4.048 Europeanen naar hun intenties om op reis te gaan. (Belga/KS)

Het aantal thuisblijvers is ten opzichte van 2012 toegenomen met 8 procent. De andere helft, 49 pct, geeft aan dat ze wél met vakantie gaan. Dat is 10 pct minder dan vorig jaar. Opmerkelijk is dat het budget van de Belgen die wel met vakantie gaan, toeneemt: na een daling van 198 euro vorig jaar stijgt het vakantiebudget nu weer met 101 euro tot 2.508 euro. Het budget stijgt meer bij de Franstaligen (+ 9 pct) dan bij de Nederlandstaligen (+1 pct). Van alle Europeanen besparen de Belgen trouwens het minst op hun vakantiebudget. De Belg heeft nog altijd een grote voorkeur voor Frankrijk als vakantiebestemming (34 pct), maar ook de Zuid-Europese landen in crisis worden vaker bezocht. Zo stijgt de keuze voor Spanje tot 14 pct (+7 pct), voor Italië tot 11 pct (+3 pct) en voor Griekenland tot 3 pct (+2 pct), en dit terwijl de keuze voor Turkije daalt met 4 pct. Slechts 9 pct van de Belgen kiest België als vakantiebestemming, een daling met 2 pct. De jaarlijkse Europese Vakantiebarometer peilde tussen 11 februari en 23 maart bij 4.048 Europeanen naar hun intenties om op reis te gaan. (Belga/KS)