Bijna de helft van de Vlamingen neemt zijn werk mee op vakantie

© Getty

45 procent van de Vlaamse werknemers blijft tijdens zijn vakantie bereikbaar voor werkzaken. Dat blijkt uit een onderzoek van Protime, een specialist in onder meer tijdregistratie en werkplanning. Meer dan een kwart checkt tijdens zijn vakantie zijn werkmails, terwijl 23 procent werktelefoontjes beantwoordt.

Terwijl 55 procent ervoor kiest volledig offline te gaan, blijft 10 procent tijdens zijn vakantie heel de tijd bereikbaar voor werktelefoontjes. Dertien procent kiest ervoor om enkel de meest dringende oproepen te beantwoorden. Van de 28 procent die zijn werkmails checkt, beantwoordt 8 procent elke mail. Dertien procent beantwoordt enkel mails als de situatie daar om vraagt, terwijl het bij 7 procent blijft bij het checken van mails.

Veel werknemers (45 procent) blijven trouwens ook na hun werktijd bereikbaar voor werkzaken. Bijna 3 op de 10 respondenten (28 procent) kiest hier zelf voor, bij 17 procent gaat de werkgever ervan uit dat ze ook na hun werk beschikbaar blijven. Bij 11 procent van de respondenten verwacht de werkgever dan weer dat ze net volledig ‘offline’ gaan na het werk, terwijl de overige 44 procent er zelf voor kiest om in zijn vrije tijd volledig los te komen van het werk.

De oplossing volgens Protime, de drijvende kracht achter de enquête? Jezelf en je bedrijf goed organiseren, zodat collega’s de boel gemakkelijk kunnen overnemen tijdens je afwezigheid. Daar zegt het bedrijf uiteraard dé oplossing voor in de aanbieding te hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content