Big Ben gaat in 2022 weer luiden

.

De beroemde Londense klok Big Ben kan volgend jaar, na een grondige restauratie, opnieuw van zich laten horen.

De werkzaamheden aan de klokkentoren van het Britse parlementsgebouw, die momenteel bijna volledig in de steigers staat, zullen in het tweede kwartaal van 2022 worden afgerond. ‘Bezoekers van Westminster zullen vanaf de herfst van 2021 tot de winter steigers verwijderd zien worden’, zo staat in een mededeling op de website van het parlement. ‘Begin 2022 zullen de klokken – inclusief Big Ben zelf – opnieuw op het oorspronkelijke Victoriaanse uurwerk worden aangesloten.’

.
.© Getty Images

De naam ‘Big Ben’ verwijst strikt genomen enkel naar de grote klok die in de klokkentoren van het Palace of Westminster – het parlementsgebouw in Londen – hangt. Maar in de volksmond wordt de benaming ook wel eens gebruikt om te verwijzen naar de volledige toren, die sinds enkele jaren ‘Elizabeth Tower’ heet.

De restauratie van de Elizabeth Tower, die 80 miljoen pond (ongeveer 92 miljoen euro) heeft gekost, had eigenlijk dit jaar al voltooid moeten zijn. Maar als gevolg van de coronapandemie werden de werkzaamheden maandenlang opgeschort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content