Bierroute in het hart van Europa

De toeristische diensten van de provincies Belgisch Limburg, Nederlands Limburg en Luik hebben de handen ineengeslagen en willen bezoekers laten kennismaken met vijf streekbrouwerijen.

De tocht start in hartje Haspengouw bij brouwerij Kerkom in het gelijknamige kasteeldorpje. U kunt er het Binkbier proeven. Overnachten kan in het nabijgelegen dorpje Mettekoven in de vierkanthoeve Martenshof.

De tweede brouwerij ligt over de taalgrens: de abdij Notre-Dame du Val-Dieu waar al sinds de 13e eeuw bier wordt gebrouwen. Een overnachtingstip hier is de b&b Aux Berges de la Bel in Aubel.

Dan verder naar Gulpen in Nederlands Limburg, naar de brouwerij Gulpener. Stijlvol overnachten kan er in Saillant Hotel Gulpenerland, een viersterren in een monumentaal pand.

De vierde halte, brouwerij De Fontein, ligt nog verder naar het noorden, in Stein vlak bij Sittard. Hier kunt u ter plekke gebrouwen bieren proeven en een kijkje nemen in de brouwerij zelf. Voor de nacht kunt u in het voormalige ursulinenklooster terecht, dat is omgebouwd tot het viersterrenhotel Merici.

Terug naar Belgiƫ voor de laatste halte: het kasteeldomein Ter Dolen in Houthalen-Helchteren, waar onder andere het abdijbier Ter Dolen Blond vandaan komt. Overnachten en tafelen kunt u in Hostellerie Mardaga, een historisch hotel met 18 ruime kamers.

Info over de streekproducten, een routekaart en nog veel meer op de mobiele site m.hartvaneuropa.eu. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content