Bierreis door Nederland

© iStockphoto

Nederland begint België in te halen als bierland. Overal is het land starten kleine brouwerijen met het maken van speciaalbieren. Tijd om te gaan proeven of die in Nederland gebrouwen biertjes net zo lekker zijn als die uit België. OmioOm stelde een route door Nederland samen langs 17 brouwerijen en leuke cafés die speciaalbier aanbieden.

Nederland begint België in te halen als bierland. Overal is het land starten kleine brouwerijen met het maken van speciaalbieren. Tijd om te gaan proeven of die in Nederland gebrouwen biertjes net zo lekker zijn als die uit België. Omio stelde een route door Nederland samen langs 17 brouwerijen en leuke cafés die speciaalbier aanbieden.

Je kan op de route op verschillende manier afleggen: met het openbaar vervoer, op de fiets, wandelend of gewoon met je eigen wagen. Afhankelijk van het gekozen vervoermiddel duurt de reis zeven dagen, 10 dagen of 25 dagen.

De route loopt door steden als Amsterdam, Haarlem, Eindhoven, Middelburg en Delft, maar je passeert ook kleinere plaatsen zoals Arcen in Limburg, Hillegom in Zuid-Holland en Oijen in Noord-Brabant. Op de website van Omio vind je een uitgebreide beschrijving van alle brouwerijen en cafés, de plaatsen waar ze liggen en de route erheen.

Wellicht kan je onderweg ook nog een van de vele bierfestivals in Nederland bezoeken. Enkele aanraders: Utrechtse Bierbrouwers Festival, het Sloten Bier Festival in Amsterdam en het Nederlands Speciaalbier Festival in ‘s-Hertogenbosch. Een volledig overzicht vind je op de website Bier Evenementen. (MS)

Bierreis door Nederland
© GoEuro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content