Bezorgde toeristen jagen bizonkalfje in Yellowstone per ongeluk de dood in

© iStockphoto

Twee toeristen hebben in het Amerikaanse natuurpark Yellowstone, in de staat Montana, per ongeluk een bizonkalfje de dood ingejaagd.

De twee wilden het diertje beschutten voor de kou door het in de koffer van hun terreinwagen te stoppen en naar de parkwachter te brengen. Daar stond hen een reprimande te wachten, want hoe goed bedoeld ook, het aanraken of meenemen van wilde dieren is strikt verboden. En met reden.

De rangers probeerden verschillende keren het kalfje terug te brengen naar zijn kudde, maar daar werd het niet langer geaccepteerd en telkens verstoten. Bovendien was het diertje gewend geraakt aan de omgang met mensen en benaderde hij telkens auto’s en voetgangers. Dat gedrag kan in de toekomst levensgevaarlijk worden voor bezoekers van Yellowstone.

De rangers zelf hebben niet de middelen om het jonge diertje lang op te vangen en het kan ook niet naar een ander gebied overgeplaatst worden om de mogelijke verspreiding van de ziekte brucellose te voorkomen.

En dus bleef er geen andere oplossing over dan het kalfje in te laten slapen. De rangers hopen dat dit verhaal toeristen er in de toekomst van zal weerhouden te dicht bij de dieren in de buurt te komen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content