Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt onder het motto 'Zaag je eigen Kerstboom' al jaren de mogelijkheid om je eigen kerstboom om te zagen, en daar wordt veel gebruik van gemaakt. In navolging van die actie krijgen bezoekers op zaterdag 24 en zondag 25 augustus de kans om een gratis bosje heide te komen knippen.

Natuurgidsen zijn aanwezig om te informeren over de heide en de zeldzame flora en fauna. 'Wel je eigen snoeischaar meenemen', adviseert het park.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe bezit 2.100 hectare heidevelden. Op dit moment staan die volop in bloei. Er is een gebied van 1 hectare heide aangewezen voor belangstellenden om dit weekend een bosje te komen knippen. Dit najaar worden de heidepercelen dan gemaaid.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt onder het motto 'Zaag je eigen Kerstboom' al jaren de mogelijkheid om je eigen kerstboom om te zagen, en daar wordt veel gebruik van gemaakt. In navolging van die actie krijgen bezoekers op zaterdag 24 en zondag 25 augustus de kans om een gratis bosje heide te komen knippen. Natuurgidsen zijn aanwezig om te informeren over de heide en de zeldzame flora en fauna. 'Wel je eigen snoeischaar meenemen', adviseert het park. Het Nationale Park De Hoge Veluwe bezit 2.100 hectare heidevelden. Op dit moment staan die volop in bloei. Er is een gebied van 1 hectare heide aangewezen voor belangstellenden om dit weekend een bosje te komen knippen. Dit najaar worden de heidepercelen dan gemaaid.