Bezienswaardigheden

Wat moet u behalve het moderne wereldwonder Chichén Itzá absoluut zien in Mexico?

Wat moet u behalve het moderne wereldwonder Chichén Itzá absoluut zien in Mexico?

De grootste en belangrijkste stad van Mexico is de hoofdstad Mexico City, gelegen in een dal tussen vulkanen en bijgevolg vaak gehuld in smog. Deze wereldstad beschikt over een rijke koloniale en inheemse geschiedenis, waarvan veel terug te vinden is in het historische centrum.

De belangrijkste bezienswaardigheden ter plaatse zijn onder meer de Catedral Metropolitana (de grootste kerk van Latijns-Amerika), het immense Zócalo-plein met het Museo Nacional de las Culturas en het Palacio Nacional, de Azteekse Templo Mayor, het Bosque de Chapultec-park en de basiliek van de maagd Guadalupe.

Iets minder groot maar misschien wel des te aangenamer is de stad Guadalajara, gekend van de mariachimuziek en de tequila uit het gebied. Deze grootstad heeft een prachtige oude binnenstad met enkele van de mooiste architecturale realisaties van heel Mexico, zoals de Hospicio de las Cabanas: een van de oudste en grootste ziekenhuiscomplexen van Latijns-Amerika en UNESCO-werelderfgoed.

Wie echter op zoek is naar luxe en prachtige stranden moet naar het schiereiland Yucatán, dat volledig omringd wordt door de prachtige Caribische Zee. De belangrijkste plaats in Yucatán is Cancún: nagenoeg alles in deze badplaats is gericht op het toerisme. Je vindt er tal van hotels, restaurants, nachtclubs, winkelcentra en… Amerikaanse jeugd.

Vergelijkbaar met Cancún vind je zo’n 400 kilometer ten zuiden van Mexico City de wereldberoemde badplaats Acapulco, aan de kust van de Stille Oceaan. Ook hier zijn de mooie, goudgele stranden en het magische uitgaansleven de grootste attracties. Een andere bekende kustplaats is Playa del Carmen.

Toch is het niet al strand wat de klok slaat in Yucatán, en in het bijzonder de omgeving van Cancún. Het schiereiland is ook bekend vanwege de schitterende ruïnes uit de Maya-cultuur, zoals het gekende Chichen Itza (met de Kukulcan-pyramide) en de ruïnes van Tulum en het nabij gelegen Coba.

Ook het stadje Palenque, waar je vanaf de top van de hoogste tempel van het Mayacomplex uitkijkt over het laagland van Yucatán, is een aanrader. Vlakbij ligt ook Aqua Azul waar je zoals de naam het zegt een frisse duik kan nemen in de hemelsblauwe wateren.

Andere Mexicaanse plaatsen die u beslist op uw weg moet aanduiden, zijn de koloniale pareltjes Oaxaca, Merida en Campeche, de havenstad Veracruz met een heerlijke Caribische sfeer en de indianenstad San Cristobal de Las Casas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content