Honderden, neen, duizenden applicaties en mobiele websites zijn er om hotels, hostels, campings, vliegtuigtickets en auto's te reserveren, foto's van je vakantie te delen en dat allemaal vanop je smartphone. Mobiel internet en sociale media hebben de reissector ondersteboven gezet. Maar heb je daar ook iets aan? Vijf procent van alle applicaties in de Apple App Store zijn reisapplicaties en het aantal mobiele websites swingt de pan uit. Dagelijks komen er tientallen applicaties en mobiele websites bij. Slechts een klein aantal daarvan slaagt erin een meerwaarde te bieden en een grote groep gebruikers aan te spreken.

Experts hebben het over het onvervulde potentieel van mobiele websites: ze zijn te traag, te onduidelijk, te inefficiënt. Kortom, ze zijn onvoldoende aangepast aan die groeiende groep van mobiele gebruikers. Want onvervuld potentieel of niet, steeds meer smartphonegebruikers regelen hun vakantieplannen via mobiele websites en applicaties.

Hoe lang is het naar de gate?

Volgens internetgigant Google zou acht procent van de smartphonegebruikers in 2012 minstens een overnachting, vlucht of auto boeken met hun smartphone. Maar liefst 75 procent van de smartphonegebruikers zou in een luchthaven gebruik maken van de gratis wifispots.

Bijna 80 procent van hen doet dat om de actuele vluchtinformatie op te zoeken. De helft van de wifigebruikers op de luchthaven wil de wachttijden aan de veiligheidsposten nagaan. Iets minder dan de helft kijkt ook na hoe lang het duurt om naar de gate te wandelen.

Geregeld in een handomdraai

Volgens onderzoek van de universiteit van Philadelphia en Surrey zorgt onder andere die constante toegang tot informatie voor een beter gevoel tijdens een vakantie.

Doordat in geval van wijzigingen eventuele problemen efficiënter opgelost worden, reservaties makkelijker geannuleerd kunnen worden, spontane overnachtingen geregeld zijn in een - letterlijke - handomdraai en dankzij sociale media en de ingebouwde fototoestellen de reis in realtime gedeeld kan worden met vrienden en familie, zouden mobiel internet en de smartphone garant staan voor een algehele betere vakantie-ervaring.

Een effect dat enkel groter zal worden wanneer het mobiele netwerk wereldwijd uitbreidt en applicaties en mobiele websites hun kinderziektes ontgroeien. (breakingtravelnews, mydestination, LG)

Honderden, neen, duizenden applicaties en mobiele websites zijn er om hotels, hostels, campings, vliegtuigtickets en auto's te reserveren, foto's van je vakantie te delen en dat allemaal vanop je smartphone. Mobiel internet en sociale media hebben de reissector ondersteboven gezet. Maar heb je daar ook iets aan? Vijf procent van alle applicaties in de Apple App Store zijn reisapplicaties en het aantal mobiele websites swingt de pan uit. Dagelijks komen er tientallen applicaties en mobiele websites bij. Slechts een klein aantal daarvan slaagt erin een meerwaarde te bieden en een grote groep gebruikers aan te spreken. Experts hebben het over het onvervulde potentieel van mobiele websites: ze zijn te traag, te onduidelijk, te inefficiënt. Kortom, ze zijn onvoldoende aangepast aan die groeiende groep van mobiele gebruikers. Want onvervuld potentieel of niet, steeds meer smartphonegebruikers regelen hun vakantieplannen via mobiele websites en applicaties. Hoe lang is het naar de gate? Volgens internetgigant Google zou acht procent van de smartphonegebruikers in 2012 minstens een overnachting, vlucht of auto boeken met hun smartphone. Maar liefst 75 procent van de smartphonegebruikers zou in een luchthaven gebruik maken van de gratis wifispots. Bijna 80 procent van hen doet dat om de actuele vluchtinformatie op te zoeken. De helft van de wifigebruikers op de luchthaven wil de wachttijden aan de veiligheidsposten nagaan. Iets minder dan de helft kijkt ook na hoe lang het duurt om naar de gate te wandelen.Geregeld in een handomdraai Volgens onderzoek van de universiteit van Philadelphia en Surrey zorgt onder andere die constante toegang tot informatie voor een beter gevoel tijdens een vakantie. Doordat in geval van wijzigingen eventuele problemen efficiënter opgelost worden, reservaties makkelijker geannuleerd kunnen worden, spontane overnachtingen geregeld zijn in een - letterlijke - handomdraai en dankzij sociale media en de ingebouwde fototoestellen de reis in realtime gedeeld kan worden met vrienden en familie, zouden mobiel internet en de smartphone garant staan voor een algehele betere vakantie-ervaring. Een effect dat enkel groter zal worden wanneer het mobiele netwerk wereldwijd uitbreidt en applicaties en mobiele websites hun kinderziektes ontgroeien. (breakingtravelnews, mydestination, LG)