Betaalbaar vliegen met een luxeprivé-jet

Het Antwerpse bedrijf The Aviation Factory komt met een wereldprimeur: een privé-vliegtuig huren tegen een betaalbare prijs.

Het Antwerpse bedrijf The Aviation Factory pakt uit met een wereldprimeur. Voortaan kunt u dankzij Jethopper een privé-vliegtuig huren, waarmee doorgaans enkel CEO’s, bankiers en ministers zich verplaatsen.

De prijs van een vlucht via Jethopper ligt ver onder de normale marktprijs van een vlucht met een privé-jet.

Carl Legein, zaakvoerder van The Aviation Factory, verklaart hoe dat komt: “Iedere dag brengen tal van privé-jets toppolitici of bedrijfsleiders naar hun bestemming. Omdat het teveel kost om die vliegtuigen daar uren en soms dagen op de tarmac te laten staan, worden de corporate jets zonder passagiers aan boord naar een andere bestemming gevlogen, waar een andere klant wacht. Deze lege vluchten bieden wij nu via Jethopper aan tegen een prijs, die in sommige gevallen slechts 20% van de reële kostprijs bedraagt.”

In de Jethopper-database zitten steeds meer dan 250 beschikbare lege vluchten. Dankzij de handige zoekmachine kunt u uw voorkeuren ingeven inzake de periode wanneer je wilt vertrekken, het aantal zitplaatsen, de vluchtafstand en zelfs de weersomstandigheden op de plaats van bestemming. U word automatisch op de hoogte gebracht wanneer er een vlucht beschikbaar is, die aan uw wensen voldoet.

“Een enkele reis met een privé-jet van Brussel naar Nice kost al gauw 10.000 EUR. The Aviation Factory probeert die lege vlucht voor 2000 EUR te pakken te krijgen”, aldus Carl Legein. “Wanneer het vliegtuig plaats biedt aan acht passagiers, dan betaal je eigenlijk maar 250 EUR per persoon. Voor die prijs kan je niet alleen genieten van het luxueuze interieur, champagne en hapjes maar mag je ook gebruikmaken van de VIP-terminal op de luchthaven. Voor de terugreis moet je wel zelf zorgen, via een gewone lijnvlucht.”

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content