Bestorming van de Sydney Tower

Op uw plaatsen? Klaar? Start! Volgende maand zal de 305 meter hoge Sydney Tower voor de twintigste keer daveren op zijn grondvesten. Op 21 augustus zullen immers weer meer dan 700 personen van over de hele wereld de trap opstormen tijdens de trappenloopwedstrijd.

De spelregels zijn eenvoudig. Wie de 1.504 treden van de brandtrap als eerste beklimt, wint de wedstrijd. De winnaar strijkt een geldprijs op van 21.500 euro.

Deze trappenloop heeft niet alleen een sportieve dimensie, er is ook een goed doel aan verbonden. Van het startgeld van iedere deelnemer wordt zeven euro geschonken aan de ‘Starlight Children Foundation’.

De Sydney Tower staat naast het befaamde operahuis en de ‘Harbour Bridge’. Boven op deze Australische metropool is het uitzicht adembenemend, je ziet wel 85 kilometer ver. In het noorden ligt de haven van Sydney, in het oosten de Stille Oceaan, in het zuiden de ‘Botany Bay’ en in het westen de ‘Blue Mountains.

Aan de rand van de afgrond

Jaarlijks bezoeken ongeveer één miljoen toeristen het uitzichtplatform, dat zich op 251 meter hoogte bevindt. Van hier heeft men toegang tot de ‘skywalk’, deze ‘open Air’-beleving is alleen weggelegd voor de dappersten. Voor deze ‘skywalk’ mag je immers geen hoogtevrees hebben. De bodem waar je opstaat, is gemaakt uit glas, waardoor je helemaal naar beneden kan kijken en je het gevoel krijgt boven een afgrond te zweven. De deelnemers worden gezekerd met een gordel. De beloning voor de skywalkers is een 360 graden-panorama.

Voor een bezoekje aan het uitzichtplatform betaal je omgerekend ongeveer 14 euro. Wil je de skywalk erbij, dan komt het op 23 euro.

Meer informatie over de trappenloop

Meer informatie over de skywalk

Meer informatie over Sydney

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content