2010 is door Zwitserland Toerisme uitgeroepen tot jaar van het wandelen. Graubünden biedt 11.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelwegen en het gebied heeft daarbij twee topwandelingen die door de Toerisme dienst worden aangeraden.

Voor avontuurlijke kinderen

De 'Nationale Park-trail' is er een van. Het nieuwe kinderwandelpad 'Champlönch' loopt dwars door het Zwitserse Nationale Park. Met virtuele begeleiders via een geleende GPS baant u zich een weg door de ongerepte natuur. De virtuele gids - een mormeldier of een hert- vertelt verhalen over het Nationale Park. Zij maken een kinderspel van de wandeling die twee en een half uur duurt. Het Hotel il Fuorn is de ideale tussenstop: vroeger was het een pleisterplaats voor reizigers en muilezelkaravanen. Il Fuorn is tevens het enige hotel in het bijna honderdjarige park.

Zweven boven de Rijnkloof

Met de "Senda Ruinaulta" route wandelt u langs het turkooiskleurige Caumameer tot hoog boven de Rijnkloof. Onderweg treft u het uitzichtsplatform 'Il Spir', wat 'de gierzwaluw' betekent. Letterlijk het hoogtepunt van de wandeling, en dus alleen geschikt voor mensen zonder hoogtevrees. Op het einde van de wandeling kunt u genieten van heerlijke perenravioli in het restaurant Conn. De paardenkoets brengt u dan terug naar het startpunt.

De nieuwe Walserweg

De nieuwe Walserweg, die in 2010 wordt geopend, volgt de sporen van de Walsers van het bündnerische San Bernardino naar het Oostenrijkse Brand. Zevenhonderd jaar geleden trokken de Wallisers naar Graubünden, dat toen nog Reto-Romaans was. De nakomelingen hebben het Walserduits behouden en worden nog steeds 'Walsers' genoemd.

Van Samnaun naar Tirol

In Samnaun kunt u dankzij het alles-inclusiefconcept gratis op de kabelbaan als u één overnachting maakt. Wandelen kunt u op de sporen van smokkelaars naar het nabije Tirol. Voor luxebeesten is er het vijfsterrenhotel ARTIS Alpinlodge & Spa, waar u kunt genieten van een luxueus verblijf en een onstpannende wellness.

2010 is door Zwitserland Toerisme uitgeroepen tot jaar van het wandelen. Graubünden biedt 11.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelwegen en het gebied heeft daarbij twee topwandelingen die door de Toerisme dienst worden aangeraden.Voor avontuurlijke kinderen De 'Nationale Park-trail' is er een van. Het nieuwe kinderwandelpad 'Champlönch' loopt dwars door het Zwitserse Nationale Park. Met virtuele begeleiders via een geleende GPS baant u zich een weg door de ongerepte natuur. De virtuele gids - een mormeldier of een hert- vertelt verhalen over het Nationale Park. Zij maken een kinderspel van de wandeling die twee en een half uur duurt. Het Hotel il Fuorn is de ideale tussenstop: vroeger was het een pleisterplaats voor reizigers en muilezelkaravanen. Il Fuorn is tevens het enige hotel in het bijna honderdjarige park. Zweven boven de Rijnkloof Met de "Senda Ruinaulta" route wandelt u langs het turkooiskleurige Caumameer tot hoog boven de Rijnkloof. Onderweg treft u het uitzichtsplatform 'Il Spir', wat 'de gierzwaluw' betekent. Letterlijk het hoogtepunt van de wandeling, en dus alleen geschikt voor mensen zonder hoogtevrees. Op het einde van de wandeling kunt u genieten van heerlijke perenravioli in het restaurant Conn. De paardenkoets brengt u dan terug naar het startpunt. De nieuwe Walserweg De nieuwe Walserweg, die in 2010 wordt geopend, volgt de sporen van de Walsers van het bündnerische San Bernardino naar het Oostenrijkse Brand. Zevenhonderd jaar geleden trokken de Wallisers naar Graubünden, dat toen nog Reto-Romaans was. De nakomelingen hebben het Walserduits behouden en worden nog steeds 'Walsers' genoemd. Van Samnaun naar Tirol In Samnaun kunt u dankzij het alles-inclusiefconcept gratis op de kabelbaan als u één overnachting maakt. Wandelen kunt u op de sporen van smokkelaars naar het nabije Tirol. Voor luxebeesten is er het vijfsterrenhotel ARTIS Alpinlodge & Spa, waar u kunt genieten van een luxueus verblijf en een onstpannende wellness.