Topkok Andreas Caminada zet Graubünden op de culinaire kaart dankzij zijn titel 'Kok van het jaar' in 2008 en nog eens in 2010. Het tijdschrift 'Graubünden geht aus' zocht de beste restaurants van de regio uit, waarvan wij u er enkele voorstellen.

Grootste keuken voor gourmets

Andreas Caminada betovert zijn gasten in zijn restaurant "Schloss Schauenstein" in Fürstenau. Het schijnt het beste voor gourmet te zijn. Wilt u na het verrukkelijke menu deze 'Kok van het jaar' een complimentje geven? Dan is vroegtijdig reserveren de boodschap.

De beste 'capuns'

In het restaurant Alpsu in Disentis gingen maar liefst 120.000 porties van de regionale specialiteit 'capuns' over de toonbank. Het recept is een goed bewaard oud familiegeheim. Bij ons zijn de 'capuns' bekend als snijbietrolletjes. Vlakbij Disentis ontspringt de oorsprong van de Rijn: het idyllische Tomameer. Beslist een kijkje waard.

Paradijs voor wijnliefhebbers

Alter Torkel in Jenins is met een keuze uit meer dan honderd Bündner wijnen het paradijs voor wijnliefhebbers. Vooral in de herfst, als de wijnranken gekleurd zijn, loont een bezoek de moeite.

Restaurant met een rijk verleden

De 'Curuna', zoals restaurant Krone in La Punt Chamues-Ch in de volksmond wordt genoemd, kan op een geschiedenis van 450 jaar terugkijken. Vroeger was het een belangrijk post- en paardenwisselstation. Nu is het een uitstekende keuken met lokale gerechten zoals gerstensoep, pizochels of Pushlaver groentesoep.

Oud en eerbiedwaardig: Chasa Chalavaina Val Müstair.

De fundamenten van het Chasa Chalavaina zijn maar liefst 1200 jaar oud. In 1499 hielden de Bündner hier krijgsraad voordat ze ten strijde trokken tegen de Schwäbische Bond. Nu is het huis een succesvol hotel, dat onder andere door de gids "Historische hotels en restaurants in Zwitserland" wordt aangeraden. Drink een glas in de zwarte keuken en luister naar de verhalen van hotelier Jon Fasser over de rijke geschiedenis van dit gebouw. Aan de overkant van de straat staat trouwens het even oude klooster St. Johann, dat in het UNESCO Werelderfgoed werd opgenomen.

Topkok Andreas Caminada zet Graubünden op de culinaire kaart dankzij zijn titel 'Kok van het jaar' in 2008 en nog eens in 2010. Het tijdschrift 'Graubünden geht aus' zocht de beste restaurants van de regio uit, waarvan wij u er enkele voorstellen. Grootste keuken voor gourmets Andreas Caminada betovert zijn gasten in zijn restaurant "Schloss Schauenstein" in Fürstenau. Het schijnt het beste voor gourmet te zijn. Wilt u na het verrukkelijke menu deze 'Kok van het jaar' een complimentje geven? Dan is vroegtijdig reserveren de boodschap. De beste 'capuns' In het restaurant Alpsu in Disentis gingen maar liefst 120.000 porties van de regionale specialiteit 'capuns' over de toonbank. Het recept is een goed bewaard oud familiegeheim. Bij ons zijn de 'capuns' bekend als snijbietrolletjes. Vlakbij Disentis ontspringt de oorsprong van de Rijn: het idyllische Tomameer. Beslist een kijkje waard. Paradijs voor wijnliefhebbers Alter Torkel in Jenins is met een keuze uit meer dan honderd Bündner wijnen het paradijs voor wijnliefhebbers. Vooral in de herfst, als de wijnranken gekleurd zijn, loont een bezoek de moeite. Restaurant met een rijk verleden De 'Curuna', zoals restaurant Krone in La Punt Chamues-Ch in de volksmond wordt genoemd, kan op een geschiedenis van 450 jaar terugkijken. Vroeger was het een belangrijk post- en paardenwisselstation. Nu is het een uitstekende keuken met lokale gerechten zoals gerstensoep, pizochels of Pushlaver groentesoep. Oud en eerbiedwaardig: Chasa Chalavaina Val Müstair. De fundamenten van het Chasa Chalavaina zijn maar liefst 1200 jaar oud. In 1499 hielden de Bündner hier krijgsraad voordat ze ten strijde trokken tegen de Schwäbische Bond. Nu is het huis een succesvol hotel, dat onder andere door de gids "Historische hotels en restaurants in Zwitserland" wordt aangeraden. Drink een glas in de zwarte keuken en luister naar de verhalen van hotelier Jon Fasser over de rijke geschiedenis van dit gebouw. Aan de overkant van de straat staat trouwens het even oude klooster St. Johann, dat in het UNESCO Werelderfgoed werd opgenomen.