Ligging
De Verenigde Staten ligt volledig op het noordelijk halfrond en grenst in het noorden aan Canada en in het zuiden aan Mexico.

Klimaat
De Verenigde Staten kent zeer veel verschillende klimaten. Het varieert van een poolklimaat in Alaska tot een subtropisch klimaat in Florida. Staten als Arizona, Nevada en New Mexico kennen een woestijnklimaat en in de grootste delen van het land heerst een landklimaat met warme zomers en koele winters.

Ook de temperaturen lopen sterk uiteen. In Alaska kan het kwik in de winter dalen tot -40°C en in Death Valley in Nevada en Californië kan de temperatuur oplopen tot 50°C.

Orkanen komen veel voor in de staten langs de zuidoostkust zoals Florida en het midden van de Verenigde Staten wordt geregeld geteisterd door zware tornado's.

Oppervlakte
9.629.091 km². Dat is 307 maal zo groot als België.

Hoofdstad
Washington

Belangrijkste steden
De zes grootste steden zijn : New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Philadelphia en Phoenix. Enkele andere grote steden: Miami, San Francisco, Boston, Detroit, Atlanta, Dallas, Seattle, Denver.

Staatsvorm

Parlementaire federale republiek

Bevolkingsgroepen
Caucasiërs, Afro-Amerikanen, Hispanics, Aziaten, indianen

Talen
De officiële taal is Engels, maar in bepaalde delen van het land wordt ook veel Spaans gesproken.

Godsdienst
Christendom, jodendom en islam

Feestdagen
1 januari : Nieuwjaarsdag
3e maandag in januari : Martin Luther King dag
3e maandag in februari: Presidenten dag (President Washington's verjaardag)
Laatste maandag in mei: Dodenherdenking (Memorial Day)
4 juli: Onafhankelijkheidsdag
1e maandag in september: Dag van de Arbeid
2e maandag in oktober: Columbus dag
11 november: Veteranendag
4e donderdag in november: Thanksgiving
25 december: Kerstmis

Weetjes
De Verenigde Staten bestaan uit 50 staten, ieder met een eigen hoofdstad, eigen volkslied, kleur, steen, bloem en ook veel eigen bevoegdheden. De 50 sterretjes op de Amerikaanse vlag verwijzen naar de 50 staten. De dertien rode en witte strepen staan symbool voor de dertien staten die zich in 1776 losmaakten van het Verenigd Koninkrijk.

Ligging De Verenigde Staten ligt volledig op het noordelijk halfrond en grenst in het noorden aan Canada en in het zuiden aan Mexico.Klimaat De Verenigde Staten kent zeer veel verschillende klimaten. Het varieert van een poolklimaat in Alaska tot een subtropisch klimaat in Florida. Staten als Arizona, Nevada en New Mexico kennen een woestijnklimaat en in de grootste delen van het land heerst een landklimaat met warme zomers en koele winters.Ook de temperaturen lopen sterk uiteen. In Alaska kan het kwik in de winter dalen tot -40°C en in Death Valley in Nevada en Californië kan de temperatuur oplopen tot 50°C.Orkanen komen veel voor in de staten langs de zuidoostkust zoals Florida en het midden van de Verenigde Staten wordt geregeld geteisterd door zware tornado's.Oppervlakte 9.629.091 km². Dat is 307 maal zo groot als België.Hoofdstad WashingtonBelangrijkste steden De zes grootste steden zijn : New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Philadelphia en Phoenix. Enkele andere grote steden: Miami, San Francisco, Boston, Detroit, Atlanta, Dallas, Seattle, Denver.StaatsvormParlementaire federale republiekBevolkingsgroepen Caucasiërs, Afro-Amerikanen, Hispanics, Aziaten, indianenTalen De officiële taal is Engels, maar in bepaalde delen van het land wordt ook veel Spaans gesproken.Godsdienst Christendom, jodendom en islamFeestdagen 1 januari : Nieuwjaarsdag 3e maandag in januari : Martin Luther King dag 3e maandag in februari: Presidenten dag (President Washington's verjaardag) Laatste maandag in mei: Dodenherdenking (Memorial Day) 4 juli: Onafhankelijkheidsdag 1e maandag in september: Dag van de Arbeid 2e maandag in oktober: Columbus dag 11 november: Veteranendag 4e donderdag in november: Thanksgiving 25 december: KerstmisWeetjes De Verenigde Staten bestaan uit 50 staten, ieder met een eigen hoofdstad, eigen volkslied, kleur, steen, bloem en ook veel eigen bevoegdheden. De 50 sterretjes op de Amerikaanse vlag verwijzen naar de 50 staten. De dertien rode en witte strepen staan symbool voor de dertien staten die zich in 1776 losmaakten van het Verenigd Koninkrijk.