LiggingSuriname ligt in het noordoosten van Zuid Amerika op het noordelijk halfrond en grenst aan Guyana, Brazilië en Frans Guyana.

KlimaatSuriname kent een tropisch regenwoudklimaat. De temperatuur ligt het gehele jaar door rond de 27°C. Het regenseizoen valt in december en januari en van mei tot en met half augustus. De gemiddelde neerslag bedraagt ongeveer 2.300 mm.

Oppervlakte163.265 km² (dat is 5 maal zo groot als België)

HoofdstadParamaribo

Belangrijkste stedenParamaribo, Nieuw Nickerie, Albina, Moengo

StaatsvormPresidentiële republiek

BevolkingsgroepenHindoestanen, Creolen, Javanen, Marrons, Chinezen, Blanken, Joden

TalenNederlands, Sranang Tongo, Hindi, Javaans, Chinees

GodsdienstHindoeïsme, christendom, islam, winti

FeestdagenIn Suriname worden christelijke, islamitische en hindoeïstische feesten gevierd. De laatste feestdagen vallen jaarlijks op een andere datum.

1 januari: Nieuwjaarsdag
Goede Vrijdag
Pasen
Holi Phagwa (hindoeïstisch)
1 mei: Dag van de Arbeid
1 juli: Dag van het afschaffen van de slavernij
Suikerfeest (islamitisch)
25 november: Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december: Kerstmis

WeetjesGrote delen van Suriname bestaan uit regenwoud waar niemand woont en waar nog niemand is geweest. Waarschijnlijk leven hier dieren en planten die nog niet ontdekt zijn.

In Suriname wonen allerlei culturen vreedzaam naast elkaar. Bevolkingsgroepen als hindoestanen, Creolen, Chinezen en Javanen trouwen vaak onderling met elkaar. De kinderen uit dergelijke gemengde huwelijken worden moksi genoemd.

Surinamers dragen als levensmotto 'no span'. Dat betekent 'maak je niet druk'.

De meeste Creolen zijn christenen, maar geloven daarnaast ook in Winti, een geloof waarin de geesten van de voorouders centraal staan.

LiggingSuriname ligt in het noordoosten van Zuid Amerika op het noordelijk halfrond en grenst aan Guyana, Brazilië en Frans Guyana. KlimaatSuriname kent een tropisch regenwoudklimaat. De temperatuur ligt het gehele jaar door rond de 27°C. Het regenseizoen valt in december en januari en van mei tot en met half augustus. De gemiddelde neerslag bedraagt ongeveer 2.300 mm. Oppervlakte163.265 km² (dat is 5 maal zo groot als België) HoofdstadParamaribo Belangrijkste stedenParamaribo, Nieuw Nickerie, Albina, Moengo StaatsvormPresidentiële republiek BevolkingsgroepenHindoestanen, Creolen, Javanen, Marrons, Chinezen, Blanken, Joden TalenNederlands, Sranang Tongo, Hindi, Javaans, Chinees GodsdienstHindoeïsme, christendom, islam, winti FeestdagenIn Suriname worden christelijke, islamitische en hindoeïstische feesten gevierd. De laatste feestdagen vallen jaarlijks op een andere datum. 1 januari: Nieuwjaarsdag Goede Vrijdag Pasen Holi Phagwa (hindoeïstisch) 1 mei: Dag van de Arbeid 1 juli: Dag van het afschaffen van de slavernij Suikerfeest (islamitisch) 25 november: Onafhankelijkheidsdag 25 en 26 december: Kerstmis WeetjesGrote delen van Suriname bestaan uit regenwoud waar niemand woont en waar nog niemand is geweest. Waarschijnlijk leven hier dieren en planten die nog niet ontdekt zijn. In Suriname wonen allerlei culturen vreedzaam naast elkaar. Bevolkingsgroepen als hindoestanen, Creolen, Chinezen en Javanen trouwen vaak onderling met elkaar. De kinderen uit dergelijke gemengde huwelijken worden moksi genoemd. Surinamers dragen als levensmotto 'no span'. Dat betekent 'maak je niet druk'. De meeste Creolen zijn christenen, maar geloven daarnaast ook in Winti, een geloof waarin de geesten van de voorouders centraal staan.