Eten en drinken


In Cordoba is een ruime keuze aan restaurants, bodega’s en tapasbars. Een selectie uit de plaatselijke gerechten:

Voorgerechten (entradas) als salmorejo (een gazpacho aangedikt met brood en gemengd tot een smeuïge brij), alcachofas a la cordobesa (artisjokken gekookt met Montillawijn en saffraan), berenjenas rellenas de calamaritos (aubergines gevuld met pijlinktvis), ajoblanco (verfrissende soep met look en amandelen), spinazie met kikkererwten.

Hoofdschotel: speenlam met honingsaus, perdiz escabechada (gepekelde patrijs), of een typisch Andalusische specialiteit als rabo de toro (stierenstaart).

Dessert (postre): pastella de Córdoba (patisserie gevuld met engelenhaar, karamelsuiker en kaneel), tocino de cielo (letterlijk ‘hemels spek’, met eieren, suiker, amandelen en kaneel), of bitterzoete sinaasappelen geserveerd met een zoete tomatenconfituur.

Bij al dat lekkers passen al de Montilla-Moriles-wijnen wonderwel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content