Tijdzone
dezelfde als de onze

Valuta
Euro, sinds januari 2007.

Beste reistijd
De beste maanden om naar Slovenië te reizen zijn de zomermaanden, gezien het warme klimaat, maar in bepaalde hoger gelegen gebieden kan je skiën tot in juni.

Afstand

Ljubljana ligt op zo'n 1225 km van Brussel, waarover je 105 minuten vliegt.

Verkeersregels

Legervoertuigen en militaire colonnes hebben altijd en overal voorrang. Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u, op de autosnelweg 130 km/u. Overdag moet je verplicht met dimlichten aan rijden. Er is ook helmplicht voor zowel fietsers als snorfietsers en hun passagiers. Tussen 15 november en 15 maart moet je verplicht winterbanden onder je auto hebben. Het maximum alcoholpercentage is hetzelfde als in België, namelijk 0,5 promille. Voor beroepschauffeurs is dit 0,0 promille.

Openbaar vervoer

Je verplaatsen in Slovenië doe je best per bus. De trein is goedkoper en comfortabeler, maar je moet er meer tijd voor uittrekken. Het spoorwegnet wordt beheerd door de nationale staatsspoorwegmaatschappij, de 'Slovenske ´eleznice' of SZ. Busdiensten worden verzorgd door een brede waaier privémaatschappijen, maar dienstregelingen en prijzen zijn uniform. Slovenië kent niet veel snelwegen, maar over de wegen die er liggen kan je wel vlot reizen. Veel internationale treinen vanuit München en Venetië stoppen ook in Ljubljana.

Documenten
Benodigde reisdocumenten voor Slovenië.

Gezondheid
Het gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies
Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
220-230V.

Telefoonnummer
00 386

Links

Weer in Slovenië

Interactieve stedenkaart

Officiële toeristische info

Website van Belgen in Slovenië

National Tourist Association

Website over Ljubljana

Tijdzonedezelfde als de onzeValutaEuro, sinds januari 2007.Beste reistijdDe beste maanden om naar Slovenië te reizen zijn de zomermaanden, gezien het warme klimaat, maar in bepaalde hoger gelegen gebieden kan je skiën tot in juni.AfstandLjubljana ligt op zo'n 1225 km van Brussel, waarover je 105 minuten vliegt.VerkeersregelsLegervoertuigen en militaire colonnes hebben altijd en overal voorrang. Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u, op de autosnelweg 130 km/u. Overdag moet je verplicht met dimlichten aan rijden. Er is ook helmplicht voor zowel fietsers als snorfietsers en hun passagiers. Tussen 15 november en 15 maart moet je verplicht winterbanden onder je auto hebben. Het maximum alcoholpercentage is hetzelfde als in België, namelijk 0,5 promille. Voor beroepschauffeurs is dit 0,0 promille.Openbaar vervoerJe verplaatsen in Slovenië doe je best per bus. De trein is goedkoper en comfortabeler, maar je moet er meer tijd voor uittrekken. Het spoorwegnet wordt beheerd door de nationale staatsspoorwegmaatschappij, de 'Slovenske ´eleznice' of SZ. Busdiensten worden verzorgd door een brede waaier privémaatschappijen, maar dienstregelingen en prijzen zijn uniform. Slovenië kent niet veel snelwegen, maar over de wegen die er liggen kan je wel vlot reizen. Veel internationale treinen vanuit München en Venetië stoppen ook in Ljubljana.DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Slovenië.GezondheidHet gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.ReisadviesHet reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.Elektriciteit 220-230V.Telefoonnummer00 386LinksWeer in Slovenië Interactieve stedenkaartOfficiële toeristische infoWebsite van Belgen in SloveniëNational Tourist AssociationWebsite over Ljubljana