Slaap in twee landen tegelijk in dit hotelletje op de grens

Hotel Arbez © Wikipedia / Roland Zumbuehl

Wanneer de wereld aan je voeten ligt is het moeilijk om te beslissen waar je precies die voeten zal neerplanten. Wordt het Kroatië dit jaar, of toch maar Vietnam? Lapland of Banff? Dit hotel maakt komaf met keuzestress en laat je in twee landen tegelijk slapen en eten.

Hotel Arbez, een charmant hotelletje in het dorpje La Cure, is handig gelocaliseerd op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland en heeft een bijzonder rijk verleden. Volgens Condé Nast Traveler was de tweede verdieping van het hotel tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderduikplaats. Aangezien de grens zich geografisch gezien door de traphal boorde en de Zwitsers zich neutraal hadden opgesteld mochten de Nazis die trap niet nemen.

Vandaag wordt het hotel echter voor leukere redenen bezocht. Je kan dankzij je verblijf in het hotel niet alleen twee landen van je bucket list schrappen, je kan ook in twee landen tegelijk slapen dankzij de goedgeplaatste bedden waardoor je hoofd zoete dromen produceert in Zwitserland, terwijl je benen rusten in Frankrijk. Ook het restaurant van het hotel is in twee gesplitst; de ene kant van de eetzaal serveert Franse cuisine, terwijl de andere kant Zwitserse specialiteiten op het menu heeft staan.

Voor een nachtje in hotel Arbez in een tweepersoonskamer tel je afhankelijk van het seizoen zo’n €79 tot €89 euro neer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content