Kaprun/Zell am See

Het Oostenrijkse Zell am See en naburig dorpje Kaprun vormen samen het skidomein Europa Sport, goed voor ruim 130 kilometer skipistes (waarvan 80 km in Zell am See).

Het succes van Zell am See ligt ontegensprekelijk in het magnifiek decor waarin het dorp gelegen is: in het hart van natuurpark de Hohe Tauern, vlakbij een prachtig meer. Het dorp zelf heeft een charmant, Middeleeuws centrum dat volledig autovrij is. Anderzijds zorgen de comfortabele verbindingen met de nabijgelegen skigebieden (met waar nodig gratis en efficiënte pendeldiensten) voor een absolute meerwaarde.

Bij Zell am See en Kaprun heb je de keuze uit drie skigebieden: de Schmittenhöhe (1965 meter) en de Maiskogel (780 meter) bij Zell am See en de Kitzsteinhorn (3203 meter) bij Kaprun.

De door bomen omlijnde pistes bij Zell am See zijn erg mooi, maar verder hebben de pistes niet veel bijzonders te bieden. Bovendien zijn de laaggelegen pistes in het gebied van Zell am See nooit sneeuwzeker. Iedereen uit de omgeving trekt bij onvoldoende sneeuw naar de gletsjer Kitzsteinhorn waardoor het er bij momenten overbevolkt kan zijn. In Kaprun kan je dan weer wel op diezelfde gletsjer zomerskiën.

In de zomer kan je op het meer van Zell am See heel wat watersporten uitoefenen, zoals windsurfing, rafting, waterskiën, hydrospeed of canyoning. In de winter vriest het meer vaak dicht en dan kan je erop schaatsen. En, voor de nachtvlinders: het nachtleven van Zell am See loont de moeite, vooral tijdens het skiseizoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content