Tahiti: de ultieme bucketlist

Bora Bora © iStock

Tahiti is sowieso al een bucketlist bestemming, maar wie naar dit paradijs reist, kan zijn reis nóg onvergetelijker maken met deze vijf to do’s. Allemaal activiteiten die nét een stapje verder gaan: weg van de clichés, platgetreden paden en overvolle stranden.

1. Zwemmen tussen honderden haaien

Op Tahiti en haar eilanden vind je een indrukwekkende onderwaterwereld. Snorkelen tussen de Nemo’s of roggen is overal mogelijk. Wat je zeker niet mag missen, is de Tiputa Pass op het eiland Rangiroa in de Tuamotuarchipel! Door de stroming vind je de ‘Muur van de 100 haaien’. No worries: deze exemplaren mogen dan goed lijken op hun dreigende soortgenoten, ze zijn compleet ongevaarlijk.

2. Logeer op Maupiti

Het eiland Bora Bora is ongetwijfeld het bekendste eiland van Frans-Polynesië. De 50 tinten blauw van het water in de lagune zijn dan ook waanzinnig mooi. Op het zustereiland Maupiti iets verder in de Genootschapsarchipel is het echter zeker even adembenemend. Het eilandje is amper 13 km² groot, maar biedt een thuis aan een indrukwekkend natuurschouwsel. Authenticiteit troef!

3. Vis je eigen parel op

De 14 eilanden in de Gambierarchipel zijn het verst verwijderd van Tahiti. Hierdoor is het toerisme op deze eilanden, die vooral gekend zijn voor hun parelkwekerijen, nog ongerept. Het bezoeken waard!

Tahiti: de ultieme bucketlist
© iStock

4. Bezoek de eerste aanlegplaats van Brel

Als eerbetoon een steen leggen op het graf van Jacques Brel is sowieso een must voor wie naar de Markiezenarchipel reist. Denk als je een kunstminnend hart hebt, gerust ook eens aan het eiland Tahuata. Dat eiland wordt bewoond door kunstenaars en staat bekend om zijn kalmte, sereniteit en creativiteit.

5. Doe zoals de locals

Polynesiërs kunnen als de beste dansen, zingen en muziek maken met de ukulele. Het bewonderen van zo’n Polynesische show staat meestal standaard op het programma. Maar laat het niet bij kijken alleen. Doe mee, doe die schoenen uit, bindt een pareo rond je middel en laat je heupen wiegen en handen sierlijk rollen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content