Praktische informatie

Tijdzone+ 11 uur in de winter, + 10 uur in de zomer

GeldFiji dollar

Beste reistijdDe Fiji-eilanden kunnen het hele jaar bezocht worden, maar de beste periode is tussen mei en november. De temperaturen zijn aangenaam, er valt weinig neerslag en er is geen gevaar voor orkanen.

AfstandBrussel – Fiji: 16343 km. Dat is 19 uur 26 minuten vliegen.

VerkeersregelsRijden op de Fiji-eilanden kan gevaarlijk zijn, omdat de lokale bevolking het niet altijd zo nauw neemt met de regels. Ook kan het ’s avonds gevaarlijk zijn op de baan, omdat er dieren over de weg dwalen of op de weg slapen. Bovendien is het ook het links rijden even aanpassen.

Op het hoofdeiland Viti Levu lopen er enkele verharde wegen, waardoor je het eiland gemakkelijk met de auto kan verkennen. Bovendien liggen de meeste attracties langs de kustweg.

Openbaar vervoerVan de meer dan 300 eilanden is een derde bewoond. Zowel tussen als op de eilanden zijn er voorzieningen van openbaar vervoer, al zijn die niet altijd even uitgebreid. Het vervoer is eigenlijk het gemakkelijkst per boot. Er zijn zowel veerboten als particuliere bootjes. Ook zijn er tal van binnenlandse vluchten. Het busvervoer is beperkt tot het hoofdeiland. Ook kan je de taxi nemen, al moet je er dan wel voor zorgen dat je op voorhand een prijs afspreekt. Want meestal is er geen meter in de auto. Ook kies je best voor een exemplaar mét gele kentekenplaat, omdat die goedgekeurd is door de Land Transport Authority (LTA).

Documenten Benodigde reisdocumenten voor Fiji.

Gezondheid Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit110 Volt / 240 Volt

Telefoonnummer00 679

Nuttige adressenBelgische ambassade in Fiji

Ambassade Fiji in Belgie:

Links Fiji Visitors Bureau

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content