Fiji

Deze afgelegen eilandengroep in de Stille Zuidzee is een waar paradijs op aarde: palmenstranden, schitterende koralen, maagdelijke bossen en een ideaal klimaat.

Fiji is één van de meest exclusieve bestemmingen in de Stille Zuidzee. Vooral op de kleinere eilanden is het luxetoerisme uitgebouwd op een manier zoals je maar weinig vindt over de hele wereld. Dit maakt Fiji Islands tot één van ’s werelds meest gewaardeerde honeymoon-bestemmingen. Michelle Pfeiffer, Bill Gates en Ringo Starr beleefden hier hun eerste huwelijksnacht.

Maar Fiji heeft heel wat meer te bieden dan zand, water en palmbomen. Er is in de eerste plaats de boeiende natuur, met afwisselend jungle forest en kale bergplateaus, suikerrietplantages, klaterende watervallen, prachtige orchideeëntuinen.

Sportparadijs

Een rondrit op main island, Viti Levu, is dan ook een must. Fiji is ook een paradijs voor sportieve lui. In de loop der jaren is een prachtige infrastructuur uitgebouwd. Enkele van de sporten, die naar hartelust beoefend worden, zijn: golf, tennis, squash, rugby, cricket en uiteraard alle denkbare watersporten, tot en met het diepzeeduiken.

Van bush hiking tot bird watching; van lagoon fishing tot horse riding; men hoeft zich niet te vervelen in Fiji. Al heeft zalig nietsdoen en genieten van een boek in een hangmat ook zijn charmes. De meeste resorts beschikken over een uitgebreide bibliotheek.

Maar wat Fiji nog meer bijzonder maakt dan andere eilandengroepen, is zijn gekleurde en multiraciale bevolking, die in het verleden voor heel wat politieke moeilijkheden heeft gezorgd, maar toch de charme van het land uitmaakt.

Smeltkroes

De helft van de bevolking bestaat uit autochtonen van Melanesische afkomst, maar zo’n 45 % zijn afstammelingen van Indiërs en Pakistani die in de loop van vorige eeuw massaal door de Britten werden binnengehaald om te werken in de suikerrietvelden. Er wordt dan ook een amalgaam van godsdiensten beleden in Fiji: katholiek, hindoe, sikh en moslim leven (meestal) vreedzaam naast elkaar.

In 1987 kwam de etnische vulkaan echter in de politieke arena tot uitbarsting. Er vond – weliswaar zonder bloedvergieten – een heuse militaire staatsgreep plaats. Inmiddels werd de parlementaire democratie hersteld. Zelfs in het paradijs wordt af en toe geruzied.

Op één van de 170 onbewoonde eilanden van Fiji heeft men daar echter weinig of geen last van. Hoewel… onbewoond? Wanneer je op een blauwe vrijdag je blote voeten aan wal zet op zo’n kokoseiland, heb je toch het gevoel dat Robinson Crusoë je al voor is geweest.

Bron: Trends

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content