Net geen twee derde van de Belgen (64 procent) die in de herfsvakantie met het vliegtuig op reis vertrekken, kiezen voor een verblijf in Spanje. Marokko, Turkije, Egypte en Mexico vervolledigen de top 5. "De cijfers tonen aan dat de Belg ook in de herfstvakantie op zoek is naar de zon en bereid is om daarvoor verder te reizen", zegt TUI-woordvoerder Pieterjan Rynwalt.

Net als Mexico doet ook Kaapverdië het dit seizoen overigens opvallend goed: die exotische bestemming trekt liefst 160 procent meer Belgische vakantiegangers dan in 2015.

De komende herfstvakantie kiezen 8 procent meer Belgen voor een vliegvakantie. Er gaan daarnaast ook 11 procent meer Belgen op reis met de wagen. Dan zijn vooral de buurlanden populair, met Duitsland op kop. Ook een vakantie in eigen land is in trek, gevolgd door verblijven in Nederland, Frankrijk en Luxemburg.

Citytrips

Wat citytrips betreft, is Barcelona deze herfstperiode de favoriete bestemming van de Belg, voor Londen en Parijs. De aangename temperaturen, de combinatie van stad en strand, en de vlotte toegankelijkheid vanuit verschillende luchthavens zouden de belangrijkste drijfveren zijn om voor de Catalaanse hoofdstad te kiezen. (Belga)

Net geen twee derde van de Belgen (64 procent) die in de herfsvakantie met het vliegtuig op reis vertrekken, kiezen voor een verblijf in Spanje. Marokko, Turkije, Egypte en Mexico vervolledigen de top 5. "De cijfers tonen aan dat de Belg ook in de herfstvakantie op zoek is naar de zon en bereid is om daarvoor verder te reizen", zegt TUI-woordvoerder Pieterjan Rynwalt. Net als Mexico doet ook Kaapverdië het dit seizoen overigens opvallend goed: die exotische bestemming trekt liefst 160 procent meer Belgische vakantiegangers dan in 2015. De komende herfstvakantie kiezen 8 procent meer Belgen voor een vliegvakantie. Er gaan daarnaast ook 11 procent meer Belgen op reis met de wagen. Dan zijn vooral de buurlanden populair, met Duitsland op kop. Ook een vakantie in eigen land is in trek, gevolgd door verblijven in Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Wat citytrips betreft, is Barcelona deze herfstperiode de favoriete bestemming van de Belg, voor Londen en Parijs. De aangename temperaturen, de combinatie van stad en strand, en de vlotte toegankelijkheid vanuit verschillende luchthavens zouden de belangrijkste drijfveren zijn om voor de Catalaanse hoofdstad te kiezen. (Belga)