Kluane National Park

In Kluane National Park in de Canadese staat Yukon kan je een beetje zien hoe de Pool eruit ziet zonder er zelf heen te reizen.

In Kluane National Park in de Canadese staat Yukon kan je een beetje zien hoe de Pool eruit ziet zonder er zelf heen te reizen. In het park vind je immers één van de grootste ijsvelden en gletsjers ter wereld buiten het Poolgebied.

Wat moet je zien?
Wat moet je doen?
Welke dieren leven er?
Landschap
Geschiedenis
Gevaren
Accomodatie
Praktisch

De naam Kluane (spreek uit als Kloo-aw-nee) betekent letterlijk ‘de plaats van de witte vissen’ en komt uit de Tlingit taal.

Het park herbergt een gigantische, onbedorven wildernis met de hoogste bergen in heel Noord-Amerika en de grootste ijsvelden buiten de Pool ter wereld. Meer dan de helft van het park ligt bedekt onder gletsjers, onderbroken door kristalheldere meren. De gigantische pieken eromheen creëren een mysterieus landschap.

De planten- en dierenwereld is hier de meest gevarieerde in het noorden van Canada. Je vindt er meer dan 200 soorten planten en bloemen, er leven meer verschillende soorten grizzly’s dan waar ook en de elanden zijn nergens zo groot als hier.

Bijzonder zijn ook de grote kudde Dall sheep en een kleinere kudde kariboes. Sinds 1979 staat Kluane op de lijst van Werelderfgoederen van Unesco.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content