Tijdzone -6 uur

Valuta
Jamaicaanse dollar

Beste reistijdDe beste tijd om naar Jamaica te reizen is de periode tussen december en april en de maanden juli en augustus. Er valt dan weinig regen en er bestaat geen gevaar om in een orkaan terecht te komen.

Culturele gedragsregelsIn Jamaica is het gebruikelijk om in een restaurant tussen de 10 en 15 procent fooi te geven. Ook kuiers en kamermeisjes in een hotel verwachten een extraatje.

In Jamaica kan je de kleding dragen die je wil. Enkel dit: draag zwemkleding enkel op het strand en niet daarbuiten.

Afstand
De afstand tussen Jamaica en Brussel is ongeveer 8.000 kilometer. Je vliegt er iets meer dan 10 uur over.

VerkeersregelsIn Jamaica rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg. Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/u, daarbuiten 80 km/u. De wegen in Jamaica zijn niet al te goed, maar gevaarlijk is het rijden niet.

Openbaar vervoerTreinen rijden hier niet. De bussen zitten altijd propvol en wanneer ze rijden is maar de vraag. Je leert zo wel het echte Jamaica kennen en goedkoop is het ook. In de hoofdstad Kingston is criminaliteit een groot probleem en dat geldt ook voor het openbaar vervoer. Het is daarom niet verstandig om daar in de bus te stappen.

DocumentenVereiste documenten voor Jamaica

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen

Reisadvies
Reisadvies voor Jamaica van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit
110 / 220 Volt

Telefoon
00 1876

Links
Ontdek Jamaica

Jamaica.com

Visit Jamaica

Jamaicans.com

Information source on Jamaican Tourism Attractions

Tijdzone -6 uur Valuta Jamaicaanse dollar Beste reistijdDe beste tijd om naar Jamaica te reizen is de periode tussen december en april en de maanden juli en augustus. Er valt dan weinig regen en er bestaat geen gevaar om in een orkaan terecht te komen. Culturele gedragsregelsIn Jamaica is het gebruikelijk om in een restaurant tussen de 10 en 15 procent fooi te geven. Ook kuiers en kamermeisjes in een hotel verwachten een extraatje. In Jamaica kan je de kleding dragen die je wil. Enkel dit: draag zwemkleding enkel op het strand en niet daarbuiten. Afstand De afstand tussen Jamaica en Brussel is ongeveer 8.000 kilometer. Je vliegt er iets meer dan 10 uur over. VerkeersregelsIn Jamaica rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg. Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/u, daarbuiten 80 km/u. De wegen in Jamaica zijn niet al te goed, maar gevaarlijk is het rijden niet. Openbaar vervoerTreinen rijden hier niet. De bussen zitten altijd propvol en wanneer ze rijden is maar de vraag. Je leert zo wel het echte Jamaica kennen en goedkoop is het ook. In de hoofdstad Kingston is criminaliteit een groot probleem en dat geldt ook voor het openbaar vervoer. Het is daarom niet verstandig om daar in de bus te stappen. DocumentenVereiste documenten voor Jamaica GezondheidGezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen ReisadviesReisadvies voor Jamaica van het Ministerie van Buitenlandse Zaken Elektriciteit 110 / 220 Volt Telefoon 00 1876 LinksOntdek JamaicaJamaica.comVisit JamaicaJamaicans.comInformation source on Jamaican Tourism Attractions