Fiere bergtoppen, weiden afgewisseld met bomen, dichte bossen, beekjes, ruisende rivieren en de sporen van andere tijden: dat zijn de Franse Ardennen in het noorden van Frankrijk.

In de Franse Ardennen vindt u een landschap waar de natuur nog in ongerepte staat te bewonderen valt. Om te genieten van de stilte en de rust, maar ook voor sportieve activiteiten zoals het beklimmen en abseilen van een rotswand, kajakken op de Smoy of fietsen langs de Maas.

De Franse Ardennen blijken een vruchtbare bodem voor schrijvers met als bekendste telg Arthur Rimbaud. Er loopt zelfs een Rimbaud-Verlaine route door de streek waar u onder andere het geboortehuis van Rimbaud bezoekt.

De herinnering aan menig bloedige strijd leeft voort in talloze historische locaties en monumenten zoals de Burcht van Sedan en de Abdij van Elan.

Intelligent ontworpen bouwwerken getooid met leistenen daken zijn bewijzen van de strategische positie die de Ardennen sinds de Middeleeuwen innamen. En van de rol die het geloof speelde. Het religieuze denken werd telkens verbeeld in steen, van de romaanse bouwstijl tot en met de neogotiek.

En dan is er ook nog het industriële erfgoed dat het beeld bewaart van de arbeidende mens en tegelijk de blik naar de toekomst richt. Monumentale kerken zoals in Asfeld, brengen nu vrolijke, muzikale klanken voort.

In de Franse Ardennen zult u geen honger lijden. De gastronomie staat bekend om borden gul gevuld met streekproducten als paddenstoelen, gebraden everzwijn, bloedworst, suikertaart begeleid door een glas lokaal bereide cider.

Fiere bergtoppen, weiden afgewisseld met bomen, dichte bossen, beekjes, ruisende rivieren en de sporen van andere tijden: dat zijn de Franse Ardennen in het noorden van Frankrijk. In de Franse Ardennen vindt u een landschap waar de natuur nog in ongerepte staat te bewonderen valt. Om te genieten van de stilte en de rust, maar ook voor sportieve activiteiten zoals het beklimmen en abseilen van een rotswand, kajakken op de Smoy of fietsen langs de Maas. De Franse Ardennen blijken een vruchtbare bodem voor schrijvers met als bekendste telg Arthur Rimbaud. Er loopt zelfs een Rimbaud-Verlaine route door de streek waar u onder andere het geboortehuis van Rimbaud bezoekt. De herinnering aan menig bloedige strijd leeft voort in talloze historische locaties en monumenten zoals de Burcht van Sedan en de Abdij van Elan. Intelligent ontworpen bouwwerken getooid met leistenen daken zijn bewijzen van de strategische positie die de Ardennen sinds de Middeleeuwen innamen. En van de rol die het geloof speelde. Het religieuze denken werd telkens verbeeld in steen, van de romaanse bouwstijl tot en met de neogotiek. En dan is er ook nog het industriële erfgoed dat het beeld bewaart van de arbeidende mens en tegelijk de blik naar de toekomst richt. Monumentale kerken zoals in Asfeld, brengen nu vrolijke, muzikale klanken voort. In de Franse Ardennen zult u geen honger lijden. De gastronomie staat bekend om borden gul gevuld met streekproducten als paddenstoelen, gebraden everzwijn, bloedworst, suikertaart begeleid door een glas lokaal bereide cider.