Het skistation van Verbier wordt wereldwijd beschouwd als een van de beste bestemmingen ter wereld. Dit typisch Zwitsers dorpje is gereputeerd om zijn prachtige omgeving, kwaliteit van de skipistes (inclusief buitenpiste-ski), de après-ski en het breed gamma aan ontspanningsmogelijkheden.

Ook de aanwezigheid van uiteenlopende infrastructuren zint ongetwijfeld elke wintersportliefhebber: restaurants zijn er in grote getale aanwezig en bieden een gevarieerde keuken, het nachtleven is er zeer geanimeerd en de alternatieven voor niet-skiërs zijn omvangrijk (onder andere veel kwaliteitswinkels). Laat zeker geen glaasje schnapps of fruitlikeur aan je neus voorbijgaan.

Verbier vormt het hart van Les 4 Vallées, een uitgestrekt skidomein met meer dan 400 km aan pistes. Verbier was oorspronkelijk een traditioneel boerendorp. Het heeft zijn Zwitserse charmes weten te behouden, maar kreeg er internationale allure bij. De chalets, hotels en winkels vormen een harmonieus geheel.

Verbier is de plaats om beroemdheden tegen het lijf te lopen. Heel wat sterren zoals James Blunt, Phil Collins en Diana Ross hebben hier een optrekje. Ook Victoria en David Beckham en prins Harry worden hier geregeld gesignaleerd.

Daarnaast vinden de wereldkampioenschappen freeride snowboarden en de internationale polokampioenschappen plaats in Verbier.

Verbier is de laatste jaren bijzonder in trek bij welgestelde Britten. Ongeveer de helft van de huizen zijn – vaak tot ongenoegen van de lokale bevolking – in het bezit van Britten.

In grote delen van Verbier mogen geen auto’s rijden en aangezien het dorp nogal langgerekt is kan dat soms lastig zijn. Tot 8 uur ’s avonds wordt dit probleem opgevangen door een gratis busdienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content