Op de piste

Door de hoge ligging van het skidomein is de aanwezigheid van sneeuw bijna altijd verzekerd. Ook de kans dat je kan skiën onder een stralende zon is er aanzienlijk. De Mont-Fort-gletsjer zorgt bovendien voor zomerskimogelijkheden.

Wat lager, ter hoogte van het skistation Verbier (1500 m), is de kwaliteit van de sneeuw niet altijd even goed om comfortabel te skiën. Die lage ligging is wel een voordeel voor beginnende skiërs. Onderaan de dalafdalingen liggen een aantal pistes voor hen.

De meer geoefende skiërs kunnen terecht op de zwarte pistes, die in een uitzonderlijk mooi decor liggen. Bovendien zijn de off-pistes zeer gevarieerd. Tenslotte liggen op de Mont Gele-gletsjer een aantal zwarte pistes die zelfs voor de allerbeste skiërs een uitdaging vormen.

De pistes bij Verbier zijn goed onderhouden en duidelijk aangeven, maar Verbier’s reputatie op het vlak van het skiën buiten de pistes is ongeëvenaard: prima kwaliteit en veel gevarieerde mogelijkheden. Deze goede reputatie is meteen een nadeel voor Verbier. De beste skiërs uit de hele wereld trekken erheen om buiten de pistes hun kunsten te vertonen met als gevolg dat de sneeuw tegen de middag vaak helemaal plat geskied is.

Ook voor snowboarders kan Verbier het paradijs zijn. ‘Kan’ omdat het sterk afhangt van het weer en de hoeveelheid sneeuw. Als het een paar dagen niet gesneeuwd heeft zijn de mogelijkheden beperkt, maar in gunstige omstandigheden kan je helemaal afdalen van 3330 tot 1500 meter. Beginnende snowboarders blijven beter weg uit Verbier, maar kunnen prima terecht in de nabijgelegen wintersportgebieden Bruson en Savoleyres.

Langlaufers vinden in en rond Verbier meer dan 30 kilometer aan loipes. Vooral de 6 kilometer lange Les Ruinettes – La Chaux loipe op een hoogte van 2200 meter met schitterende vergezichten is in trek.

Ook voor mensen die niet al hun tijd op de pistes door willen brengen is er voldoende vertier: zwemmen, sauna, bioscoop, winkelen, paragliding, terrasjes….

Links

Pistemap

Skipassen

Ski- en snowboardscholen

Webcams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content