Op de piste

In totaal beslaat het skioord Davos-Klosters zo’n 310 kilometer aan pistes van verschillende moeilijkheidsgraden. Meer dan 55 liften en gondels ontsluiten het skigebied. Vooral Davos is, door zijn hoge ligging, een erg sneeuwzekere skibestemming. Tot in het late voorjaar kan je er in alle rust de latten aanbinden.

Het grootste gebied binnen Davos-Klosters, Parsenn, omvat tal van afdalingen voor wintersporters van elk niveau. De echt getrainde skifanaten kunnen dan weer terecht op de Weissfluhgipfel. Vooral de lange afdaling van twaalf kilometer trekt heel wat gegadigden. Ook off-piste skiërs komen er gegarandeerd aan hun trekken.

Daarnaast staat Davos ook bekend als snowboardbestemming. Vooral rondom de Jakobshorn bevinden zich een aantal erg gewaardeerde funparks. Daarnaast zijn er rails, rolls, kicks, quarterpipes en halfpipes, voor zowel overdag als ’s nachts. Al vormt de Nidecker Monsterpipe het échte paradepaardje: hij is honderd meter lang en 5,5 meter hoog.

Langlaufers kunnen zich dan weer uitleven op het 140 kilometer lange loipennet. Zo is er onder andere de gekwalificeerde Flüela-loipe, waar traditioneel het wereldkampioenschap langlaufen plaatsvindt. Fanaten van Nordic Walking meten zich met elkaar tijdens de ‘Davos Nordic’, snowboarders tijdens de ‘O’Neill Evolution’ in Davos.

Klosters ligt dan weer aan de Gotschnagrat. Ook hier is de sneeuwzekerheid gegarandeerd. Het dorp bestaat uit twee praktisch aan elkaar gegroeide kernen: Klosters-Platz en Klosters-Dorf. Tussen die twee kernen rijdt er een skibus. De meeste liften liggen net buiten het dorp, van boven op de berg kan je dan terugskiën naar het dorpje.

Voor wie niet zo van skiën houdt, heeft Davos een andere troef in handen: de grootste natuurijsbaan van Europa. Op de 18.000 vierkante meter vinden dan ook vaak internationale wedstrijden plaats.

Meer info

Pisteplan Davos Klosters

Snowboardmogelijkheden

Livecam

Foto: swiss-image.ch

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content