Crans Montana

Crans Montana is één van de chiquere skioorden van Zwitserland. Oorspronkelijk waren Crans en Montana twee afzonderlijke dorpen, maar nu vormen ze één groot aansluitend skigebied.

Rijkelui vestigden zich sinds begin vorige eeuw vooral in Crans, wat je bijvoorbeeld merkt aan het breed aanbod exclusieve winkels en golfterreinen. Als alternatief voor het mondaine Crans is er het gemoedelijker en minder dure Montana.

De dominerende architectuur dateert uit midden 19de eeuw. Charmante berghutten staan er vlak naast grote appartementsblokken. Crans Montana oogt dus niet echt gezellig. Maar de laatste jaren wordt alles in het werk gesteld om dit ietwat ouderwets imago op te krikken. Daarom zijn heel wat nieuwe varianten van skiën, snowbiken, snowtubing afgelopen seizoenen geïntroduceerd.

Al dankt Crans Montana zijn faam vooral aan de afdaling van de 3000 meter hoge gletsjer Plaine Morte. 1500 meter lager liggen de twee dorpen, op een zeer zonnig hoogplateau in het Rhônedal. Door het uitzicht op bergtoppen als de Matterhorn en de Mont Blanc en drie meren is ook de pracht rondom het gebied verzekerd. Tenslotte dankt het gebied zijn populariteit aan de goede bereikbaarheid met de trein: een tandradtrein brengt je vanuit het grote station Sierre naar Crans-Montana.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content